7 metode pentru a scapa casa de insecte

7 metode pentru a scapa casa de insecte
  calendar_month        
Unii oameni sunt fascinati de insecte, altii nu le suporta. Dar oricare ar fi preferinta ta, cred ca esti de acord ca insectele nu au ce cauta in casa. Ele sunt aducatoare de boli si de muscaturi dureroase.

Ca si oamenii, insectele au nevoie de mancare, apa si adapost pentru a supravietui. Asadar, eliminand sursa de mancare si deranjandu-le cuibul vei reduce riscul ca insectele sa puna stapanire pe casa ta. Iata cateva metode simple pentru a scapa de insectele din casa!

1. Baricadeaza usile

Precum o usa incuiata tine hotii afara, la fel si una care se "pupa" bine cu peretii si cu pragul va opri patrunderea insectelor. Examineaza bine usile, folosind o tehnica usoara: tu stai in camera cu lumina inchisa, si uita-te pe langa usa care te desparte de camera cealalta, in care lumina va fi aprinsa. Daca observi luminite pe langa usa, acolo sunt crapaturile ce trebuie astupate. Daca distantele sunt prea mari, schimba usa. Nu uita: aceste crapaturi sunt vinovate si de pierderile de energie termica din casa ta, care-ti maresc facturile la caldura pe timp de iarna!

2. Adauga plase

Iti place aerul proaspat si urasti aerul conditionat? Atunci e musai sa-ti instalezi plase la ferestre, care sa nu fie gaurite, si sa te poata apara de tot felul de gandacei, muste si tantari.

3. Repara crapaturile

Din cauza marimii microscopice a multor gandacei, nu e greu de crezut ca vor intra in casa prin gauri aproape invizibile. De aceea e importanta atata izolarea pe interior, cat si la exteriorul casei. Nu uita: daca un creion incape printr-o crapatura, atunci poate incapea si un soricel! Daca ti-e greu sa faci ciment, foloseste un tub cu silicon pentru astuparea gaurilor.

4. Sigileaza intrarea in casa a tevilor

Gaurile ramase in urma instalatorilor care ti-au adus curentul, telefonul, internetul, tevile sau aerul conditionat in casa trebuie astupate cu ajutorul siliconului. Daca gaurile sunt de dimensiuni mari, foloseste spuma poliuretanica.

5. Nu invita gandacii la cina!

Indiferent cat te-ai chinui sa astupi crapaturile, tot nu le vei localiza pe toate. De aceea, pentru a-i impiedica pe gandaci sa se simta ca la ei acasa, pastreaza curatenia in casa. O casa dezordonata, in care toate lucrurile stau claie peste gramada sau in care mancarea e la discretie in fiecare coltisor, e o tinta usoara pentru gandaci. Asadar, spala vasele imediat dupa folosirea lor, tine mancarea animalelor de casa la adapost in afara orelor de masa si ia mesele doar in bucatarie.

6. Ai grija unde depozitezi gunoiul

Daca lasi gunoi peste tot, gandacii il vor gasi. Arunca resturile alimentare doar in galeata de gunoi din bucatarie (nu in cosuri de gunoi prin casa), prevazuta cu capac si golita in fiecare seara, inainte de culcare.

7. Incurajeaza pradatorii naturali

Un liliac, o lacusta, niste vrabiute te pot ajuta in lupta cu insectele . De aceea, ofera-le acestora conditii prielnice, seminte, cuiburi, tufisuri unde sa se poata ascunde.

Recomandari