7 obiecte din casa pe care le poti curata eficient cu banalul otet

7 obiecte din casa pe care le poti curata eficient cu banalul otet
  calendar_month        
Te-ai saturat sa dai bani pe produse scumpe de curatenie care nu fac nici jumatate din lucrurile pe care le promit? Ce-ai spune daca ai incerca sa aplici metodele bunicii de curatenie?

Stiai ca banalul otet te poate ajuta sa scapi de murdaria din casa?

Iata cateva obiecte si locuri din casa pe care le poti curata cu otet.1. Faianta si gresia din baie

Vrei o baie care sa straluceasca de curatenie? Pune otet nediluat intr-o sticla cu pulverizator, ia o carpa sau un burete curat si curata faianta si gresia. Substantele active din otet distrug murdaria, grasimea, depunerile de sapun si depunerile usoare de calcar.

Pentru mai multa putere, poti realiza un amestec dintr-o cana de otet si jumatate de ceasca de bicarbonat de sodiu. Adauga amestecul intr-un vas plin cu apa si curata rosturile dintre placile de gresie si faianta, precum si alte locuri in care murdaria este persistenta.

2. Usa cabinei de dus

Usa cabinei de dus este predispusa la depunerile de calcar. Daca vrei sa o cureti eficient, pulverizeaz-o cu otet nediluat si curat-o bine cu un burete curat. Cada si chiuveta pot fi si ele curatate cu otet.

3. Bateriile chiuvetelor din baie si bucatarie

Bateriile chiuvetelor din baie si bucatarie pot fi acoperite cu un strat generos de calcar, mai ales la baza. Otetul poate curata zona respectiva, insa pentru aceasta trebuie sa asezi o carpa inmuiata in otet si sa o lasi acolo pret de o ora. In tot acest timp, otetul va ataca depunerile.

4. Fierul de calcat

Trebuie sa recunosti ca ti s-a intamplat cel putin o data sa ai probleme cu fierul de calcat, mai exact sa observi ca elimina apa murdara sau particule mici de calcar. Exista solutii speciale pentru curatarea fierului de calcat, dar daca nu le ai la indemana, poti folosi banalul otet. Amesteca intr-un recipient parti egale de apa si otet, apoi toarna lichidul in rezervorul fierului de calcat. Asteapta ca fierul sa se incalzeaza, pregateste un material curat pe care esti dispusa sa il sacrifici, apoi apasa butonul de aburi pana la eliminarea completa a lichidului din rezervor.

Vei observa ca materialul se va umple imediat de pete maronii si calcar, semn ca otetul isi face treaba. Umple rezervorul cu apa si foloseste butonul de aburi pentru a curata fierul de calcat de urmele de otet.

5. Jucariile

Jucariile pentru copii sunt surse grozave de microbi, bacterii si murdarie. Daca nu vrei sa folosesti produse cu substante chimice pentru a le curata, orienteaza-te catre otet. Toarna otet in apa calduta si curata jucariile. Expertii spun ca otetul le si dezinfecteaza.

6. Clantele

Clantele usilor sunt pline de bacterii si microbi. Pulverizeaza otet pe ele, apoi sterge-le cu o carpa uscata. Astfel, le dezinfectezi si le cureti de murdarie. Otetul este eficient si pentru curatarea manerelor de la usile dulapurilor de bucatarie.

7. Cuptorul cu microunde

In cuptorul cu microunde pot ramane urme de grasime. Specialistii spun ca le poti curata foarte simplu cu otet. Umple un bol cu apa si otet in cantitati egale, asaza bolul in cuptor si porneste-l pentru cateva minute. Vaporii otetului vor inmuia grasimea si o vor face usor de curatat.

Tu ai folosit vreodata otet pentru a curata obiectele din casa?

Recomandari