7 utilizari ale uscatorului de par in casa

7 utilizari ale uscatorului de par in casa
  calendar_month        
Functiile uscatorului de par nu trebuie reduse doar la uscarea rapida a podoabei capilare. Acesta poate fi de mare ajutor in indepartarea prafului din locurile inacesibile, in eliminarea abtipildurilor, a gumei intarite sau a bucatilor de ceara de pe tesaturi.

Indeparteaza ceara


Daca ai patat mobilierul sau tesaturile cu ceara de la lumanari, nu trebuie sa te panichezi. Ai nevoie de o coala de hartie si de functia de caldura a uscatorului de par. Lipeste coala de hartie pe bucata de ceara intarita si porneste uscatorul de par. Apropie duza uscatorului la aproximativ 3 centimetri de pata, in timp ce apesi hartia peste ceara. In maxim trei minute, ceara este deja topita si lipita de foaia de hartie.

De acum nu mai trebuie decat sa indepartezi usor coala si sa stergi mobilierul cu un ulei special sau sa speli tesatura cu apa calda.

Topeste cosmeticele

Nu te intelegi bine cu produsele de tip baton? Anticearcanul sau rujul pot fi topite si turnate intr-un borcanel special. In acest fel acesta poate fi intins cu ajutorul degetelor, ori de cate ori ai nevoie.

Pregateste un borcanel de plastic sau sticla (maxim 5 ml), aseaza batonul, creionul sau rujul deasupra borcanelului, porneste uscatorul de par la cea mai ridicata temperatura (nu neaparat pe cea mai mare viteza) si asteapta sa se topeasca produsul si sa se scurga perfect in recipientul cosmetic. In maxim 20 de minute va fi complet uscat si gata de utilizat.

Dezlipeste hartia de copt de pe prajituri

Daca ai preparat o prajitura, ai oprit focul din cuptor, dar ai lasat prajitura in tava, cu hartia de copt, poti utiliza uscatorul de par pentru a dezlipi hartia de copt de pe fundul aluatului fara probleme.

Porneste uscatorul de par si incalzeste hartia de copt de pe fundul prajiturii. In numai cateva clipe aceasta se va dezlipi fara probleme.

Dezlipeste abtipildurile

Daca ai incercat toate variantele de dezlipire a abtipildurilor de pe lemn sau sticla si nimic nu a functionat, poti opta pentru solutia cu uscatorul de par. Mentine uscatorul de par pornit pe cea mai inalta temperatura deasupra abtipildului timp de 5 - 7 minute. Incearca sa dezlipesti hartia cat mai repede. Pentru a grabi dezlipirea, poti aseza o carpa inmuiata in apa fierbinte peste abtipild.

Usuca dresurile

Ai nevoie de un anumit dres, dar ai uitat sa il speli dupa ultima purtare? Nu este nicio problema. Spala-l cu apa calda si detergent, clateste-l si stoarce-l bine, iar apoi porneste uscatorul de par. Cu ajutorul acestuia vei avea dresurile pregatite in numai cateva clipe.

Acest sfat este valabil si pentru lenjeria intima sau pentru bluzele si fustele din materiale precum voal sau chifon.

Usuca oglinda din baie

Este destul de enervant sa faci baie, iar cand ai nevoie de oglinda, sa iti dai seama ca aceasta este acoperita de abur.

Daca urmeaza sa iti usuci parul, foloseste uscatorul pentru a indeparta rapid aburul de pe suprafata oglinzilor.

Indeparteaza praful

In momentul in care te apuci de curatenie, descoperi ca exista spatii greu accesibile, din care nu poti elimina praful pur si simplu. Pentru astfel de locuri poti utiliza uscatorul de par la viteza maxima. Acest truc va elimina praful in exces si te va ajuta sa stergi praful din preajma locului respectiv.

Autor: Corina Petrea

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Dragostea este intelepciunea nebunului si nebunia inteleptului
  • person

    "dragostea este ca un zimbet , niciodata nu are valoare daca n-o daruiesti..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right