8 ustensile si unelte de care orice femeie are nevoie in casa

8 ustensile si unelte de care orice femeie are nevoie in casa
  calendar_month        
Ca femeie, trebuie sa ai intotdeauna in casa cateva unelte si ustensile pe care sa le folosesti atunci cand vrei sa repari un obiect stricat sau vrei sa aduci imbunatatiri locuintei.

De obicei, aceste sarcini ar trebui rezolvate de un barbat, dar pot aparea situatii in care nu te poti baza pe ajutorul lui.


Femeile puternice si ambitioase stiu cum sa se descurce singure, iar daca au la indemana ustensilele potrivite, pot face o treaba chiar mai buna decat barbatii. Descopera ce unelte si ustensile elementare trebuie sa ai si tu in casa.

Nu este obligatoriu sa le procuri pe toate in acelasi timp, dar este bine sa-ti faci o lista pe care sa-ti notezi ustensilele de care ai nevoie pe masura ce descoperi ca ti-ar fi fost de folos. Daca ti-ai cumparat un tablou nou pe care vrei sa-l pui pe perete, dar iti dai seama ca nu ai cuie si ciocan, trece-le pe lista. O vizita la un magazin de bricolaj te poate ajuta sa gasesti orice iti trebuie la mesterit.

1. Ciocan

Ciocanul este una dintre cele mai comune unelte si ar trebui sa se regaseasca si in trusa ta. Niciodata nu stii cand se poate ivi ocazia sa-l folosesti. Iti recomandam sa alegi un ciocan cu "gheara", care poate fi folosit si la scoaterea cuielor. Alege un ciocan de marime medie, pe care sa il poti manevra cu usurinta.

2. Set de surubelnite

Nimic nu poate face treaba unei surubelite. In functie de forma suruburilor, poti avea nevoie de surubelnite cu varf drept sau cu varf in forma de cruce. Surubelnitele se folosesc pentru strangerea unor suruburi sau pentru desfacerea lor, dar poti avea nevoie de ele si in alte situatii.

3. Cleste

Clestele este o alta unealta care, la un moment dat, este posibil sa-ti fie de folos. De obicei, clestele se utilizeaza in momentul in care cuiele nu pot fi scoase din perete, din pardoseala sau din piesele de mobilier cu ajutorul ciocanului.

4. Desfundator

Apa din cada sau din chiuveta se scurge greu? Inseamna ca teava este infundata cu par si alte mizerii. Poti chema un specialist sa rezolve problema, dar poti incerca sa o rezolvi si singura cu un desfundator de cauciuc.

5. Ruleta

Daca vrei sa asezi un tablou pe centrul peretelui sau vrei sa masori un spatiu pentru a sti ce dimensiuni trebuie sa aiba un corp de mobilier, ai nevoie de o ruleta. Nu o vei folosi in fiecare zi, dar este bine sa o ai in trusa ta de unelte pentru situatiile in care vei avea nevoie de ea.

6. Cutter

Cutterul cu lama retractabila iti poate fi de folos daca ai ceva de taiat, dar nu poti folosi cutitul sau foarfecele.

7. Lanterna

Lanterna te poate ajuta sa luminezi spatii in care lumina becului nu patrunde suficient de mult. Ti-a cazut un obiect de mici dimensiuni dupa un corp masiv de mobilier? Poti lumina cu lanterna zona respectiva si poti vedea unde a cazut obiectul. Altfel, poti bajbai dupa el mult si bine.

8. Consumabile

Pe langa uneltele si ustensilele de mai sus, este posibil ca, la un moment dat, sa ai nevoie si de consumabile, cum ar fi o rola de scotch sau banda izolatoare.

Daca ti se pare greu sa folosesti aceste unelte si ustensile, nu te incapatana sa rezolvi treaba de una singura, intrucat te poti accidenta. Iubitul, prietenul, sotul sau vecinul iti poate da o mana de ajutor.

Tu ce ustensile si unelte ai in trusa?
Recomandari