Alegerea unui televizor

Alegerea unui televizor
  calendar_month        
Conform studiilor facute pe piata romaneasca televizorul este cel mai intalnit aparat electrocasnic: nu ai masina de spalat, nu ai frigider, dar un televizor color cu diagonala mare este musai sa ai. Si daca sunt in aceeasi casa persoane cu gusturi foarte diferite si cu mult timp liber ai chiar mai multe televizoare, cate unul pe camera, astfel incat sa nu se nasca discutii interminabile. Cine poate trai fara televizor, indiferent ce prefera: stiri, sport, muzica sau divertisment?

Cum este un element esential pentru comfortul nostru nu putem sa il luam la intamplare. La ce trebuie sa fim atenti?

- dimensiunea diagonalei. Trebuie sa tii cont si de marimea camerei in care doresti sa il amplasezi si cat de aproape vei fi de ecran.
- Ecranul poate fi curbat sau plat. Cele cu ecran curbat sunt mai ieftine, dar nu ofera o imagine de o calitate la fel de buna. Cele mai bune sunt ecranele cu cristale lichide, dar acestea sunt si cele mai scumpe.
- Calitatea imaginii. Diferentele de imagine sunt observabile cu ochiul liber atunci cand te uiti la televizoare diferite.
- O caracteristica a ecranului este de a reflecta lumina. Aceasta duce la o receptionare dificila a imaginii. Trebuie intrebat vanzatorul cum se comporta televizorul respectiv in cazul in care incaperea nu este intunecoasa.
- numarul de canale
- posibilitatea redarii imaginii in format 16:9 (asemanator imaginii de la cinematografe)
- compatibilitate cu sistemele PAL, SECAM, NTSC
- meniu pe ecran sau teletext
- gandeste-te si daca vrei sa conectezi la televizor si alte aparate electronice: DVD player, Play Station, video, calculator, combina muzicala. Nu uita sa cumperi si cablurile necesare pentru acest lucru.
- Daca vrei sa te simti ca la cinematograf fii atenta daca sunetul este Dolby sau Stereo.
- Intereseazate de garantie si service. Preferabil este ca perioada de garantie sa fie cat mai lunga si sa ai puncte service in orasul in care locuiesti.

In plus, televizorul nu este un lucru pe care sa il poti ascunde atunci cand nu il mai folosesti. Din aceasta cauza, pe cat posibil, ar fi bine daca designul lui s-ar potrivi cu mobila si celalalte obiecte din incapere. Daca locul in care vrei sa il pui este in cadrul unei bibliotetci ai grija sa incapa. Poti masura spatiul pe care il ai disponibil inainte de a pleca de acasa. Este mai bine decat sa vii cu el acasa si sa vezi ca nu incape. Daca ai luat o masuta de televizor verifica care este greutatea pe care o suporta. Cu cat este mai usor televizorul, cu atat mai bine, nu uita ca urmeaza sa sustina si DVD, casete, etc.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

copii
  • person

    "familia mea este compusa din; doua dulcinee dulci de tot!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right