Auto: reparatii pe care le poti face singura

Auto: reparatii pe care le poti face singura
  calendar_month        
Filtre, baterie, stergatoare, becuri: exista reparatii auto simple, pe care le poti face singura, pentru a evita o surpriza neplacuta la controlul tehnic al masinii si pentru a face economii in bugetul auto!

1. Schimba becul de pe placuta de inmatriculare

Numarul masinii, scris pe placuta de inmatriculare, trebuie sa fie vizibil atat ziua, cat si noaptea. Verifica becul de pe placuta din spate si inlocuieste-l cand nu mai functioneaza.

Demontarea, usoara, se face prin portbagaj, cu ajutorul unei surubelnite. Urmareste instructiunile din cartea masinii pentru a reusi inlocuirea cu succes a becului.

2. Pune lichid de frana

Calitatea franelor masinii depinde de lichidul de frana! Inlocuirea acestuia este recomandata o data la un an.

Este foarte usor sa pui lichid de frana. Verifica periodic nivelul lichidului din vasul care se gaseste deasupra cilindrilor pentru a te asigura ca nu ai pierderi. Daca totul e in ordine, nivelul lichidului nu trebuie sa scada sub reperul minim al vasului. Daca totusi pierzi lichid, mergi la un mecanic.

3. Controleaza starea cauciucurilor

Cauciucurile in stare proasta sunt periculoase: franarea devine lunga, masina e instabila, exista chiar risc de explozie. Poti verifica usor starea de uzura a cauciucurilor tale privindu-le cu atentie in partea lor laterala, nu unde calca solul. Daca pe laterala sunt stricate, schimba-le imediat!

4. Schimba stergatoarele

Stergatoarele uzate diminueaza vizibilitatea, atat in fata cat si in spate. Daca lasa urme pe geam, clar trebuie schimbate. Operatiunea este simpla si dureaza cateva secunde: ridici stergatoarele, le scoti pe cele vechi si le montezi pe cele noi. Asigura-te ca sunt bine fixate inainte de a le folosi.

5. Curata filtrul de aer

Consumul de carburant creste daca filtrul de aer este prea murdar. Deschide capota si verifica: daca filtrul este gri, curata-l cu aspiratorul. Daca e aproape negru sau are o culoare ciudata, schimba-l.


6. Schimba bateria

Daca ai o masina veche, schimbarea bateriei este usoara: e de-ajuns sa cumperi una noua, iar montarea este usoara, pur mecanica. La masinile noi, electronica complica tot. In acest caz, mai bine apelezi la un specialist.

Ele.ro a lansat primul serial interactiv din .ro: La mana ta. Vizioneaza episodul pilot !

Recomandari

Newsletter Ele.ro

SCHAUMA NATURE MOMENTS #buzzschauma #naturemoments
  • person

    "ceea ce conteaza cu adevarat este ceea ce crezi- dan brown"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right