Baie si bucatarie eco-friendly

Baie si bucatarie eco-friendly
  calendar_month        
Urmareste acesti pasi simpli pentru a avea o baie si o bucatarie eco-friendly.

Baia

1. Repara scurgerile Pic, pic si iar pic. Scurgerea de la chiuveta de la baie nu este numai enervanta, dar iti si umfla factura la apa. Pana chemi instalatorul folosete aceasta metoda: fa o mica parghie pentru ca picaturile de apa sa curga intr-o caldare si apa obtinuta foloseste-o la udat plantele.

2. Curata natural Evita folosirea chimicalelor puternice in favoarea celor naturale (otet, bicarbonat de sodiu). Vei face un bine atat mediului cat si tie.

3. Foloseste in mod intelept apa Noile modele de toalete folosesc mai putina apa, asa ca daca vrei sa fii un bun prieten al naturii cumpara-ti un astfel de model.

4. Inca ceva In majoritatea caselor apa calda vine mai greu, asa ca plaseaza un recipient sub capul de dus pana temperatura apei e cea dorita. Boilerele de capacitate mare care tin o cantitate generoasa de apa sunt adevarate consumatoare de energie.5. Vopseaua Vopselele au tot felul de ingrediente chimice si imprastie in aer gaze nocive, asa ca mai bine foloseste vopsele fara componente organice volatile atunci cand vrei sa dai o noua culoare baii.

Bucataria

6. Problema apei Un simplu restrictor sau filtru pentru apa va face sa economisesti apa pretioasa. Vei sacrifica doar putin din presiunea apei.

7. Ventileaza O ventilare potrivita in spatiul unde se gateste iti va micsora nota de plata si va imbunatati calitatea aerului. 75385.jpg8. Gandeste mic Daca vrei sa reconfigurezi sau sa inlocuiesti aparatura electrocasnica veche, tine minte ca mare nu e intotdeauna si mai bine. Modele mai mici vor consuma intotdeauna mai putina enegie.

9. Divide et impera Creeaza un mic spatiu pentru zona de reciclare. Poti cumpara cosuri de gunoi in diferite culori si poti lipi abtibilturi cu destinatia fiecarui cos.

10. Gradina din bucatarie Poti planta chiar in bucataria ta ierburi si salate. Prin aducerea elementului natural vei obtine si o atmosfera mai placuta iar curatirea aerului se va face in mod natural.

Recomandari