Care ceainic pentru ce fel de ceai?

history_edu redactia ele.ro calendar_month 21 Mai 2009, 14:03
In functie de materialul din care este fabricat, fiecare ceainic are propriile sale calitati.
Pentru a obtine cele mai savuroase bauturi, iata care sunt ceainicurile perfecte! De portelan, argila, fonta sau sticla: descopera fiecare tip de ceainic si proprietatile sale!
Ceainicul din fonta: ideal pentru ceaiurile fragile
Foarte rezistente, aceste ceainicuri au avantajul ca pastreaza ceaiul cald mai multe ore. Interiorul lor este acoperit cu o vopsea alimentara pentru a evita oxidarea materialului, de aceea nu e bine sa freci cu bureti abrazivi.
Este ceainicul ideal pentru ceaiurile fragile, precum cel verde sau alb, care trebuie sa infuzeze la temperatura scazuta timp indelungat.
Ceainicul din argila
Aceste ceainicuri despre care se spune ca "au memorie", se imbiba in timp si pastreaza aromele ceaiurilor pregatite inauntru.
De aceea, va trebui sa eviti infuzarea a mai multor tipuri de ceaiuri, pentru a nu strica savoarea. Dupa fiecare utilizare, clateste-l cu apa rece, fara detergent.
Ceainicul din sticla
Transparente, ceainicurile din sticla iti permit sa admiri infuzia florilor de ceai. Ele sunt perfecte pentru a fi tinute la frigider, deci pentru infuzia la rece.
Ceainicul din portelan
Portelanul a sedus dintotdeauna, si este ceainicul familial prin excelenta. Chiar daca materialul este fragil, este foarte practic si se spala usor.
Alte articole despre