Casa fara alergii

Casa fara alergii
  calendar_month        
Primavara poate fi o perioada foarte frumoasa dar si timpul cand alergiile ies la iveala de peste tot.

Alergiile pot lovi in orice anotimp, nu numai primavara. Alergenii cauzeaza stranutul, lacrimarea ochilor sau urticarii. Ce poti face pentru a respira ceva mai usor? Incepe prin a identifica sursa alergiilor din casa ta.

Polenul

Plantele au cicluri de polenizare in fiecare an, alerigicii le stiu cel mai bine. Starea vremii poate contribui la cantitatea de polen din aer. Sezonul de polenizare incepe din sud si se desfasoare progresiv catre nord. Copacii sunt polenizati cel mai devreme, urmeaza plantele. Din fericire polenul (micile celule masculine ale plantelor) zboara cam 3200 metri in aer dupa care dispar o data ce si-au gasit gazda.

Mucegaiul

Mucegaiul ( paraziti microscopici ) poate face viata unui alergic destul de grea. Pe capul unui ac se pot afla pana la 250.000 de spori de mucegai. Acesta se gaseste si in casa dar si in afara ei. Un nivel rifidcat de mucegai este atin spre sfarsitul verii si in lunile de toamna. 75343.jpgMucegaiul de exterior se dezvolta in zonele umede si umbroase, iar in interior in incaperile intunecoase si cu un grad mare de umiditate (bai, beciuri sau pivinite)

Animalele cu par

Proteinele aflate in saliva cainilor si urina animalelor cu par cauzeaza reactii alergice la 15 % din populatie si la 20-30 % dintre bolnavii de astm. Aceste proteine sunt transportate de particule mici si invizibile care pot ajunge pe pleopele ochilor, in nas sau pot fi inhalate direct in plamani.

Locurile cu praf

Aceste micro-organisme cu opt pt picioare, de nevazut sunt locuitori naturali ai caselor noastre. Se afla in pilote, asternuturi de pat sau pe covor.

Parazitii

Soarecii sau gandaci sunt atrasi de locurile unde mancarea si apa le este accesibila.Macarea

Alergia la mancare ia nastere atunci cand sistemul imunitar al unei persoane reactioneaza la un aliment obisnuit. Cele mai intalnite alergii sunt cele la proteinele din laptele de vaca, oua, alune, soia, peste sau grau.
Simptomele sunt urticarii, astm, eczema si probleme gastrointestinale.

Latexul

Fluidul laptos (produs de arborii de cauciuc) este procesat si manufacturat intr-o varietate de produse. Produsele care pot cauza alergi sunt manusile, partile cauciucate ale unor jucarii, unele instrumente medicale, hainele din latex. Vopselurile pe baza de latex nu sunt primejdioase intrucat nu sunt facute din latex natural.

Unele insecte

Printre insectele intepatoare care pot cauza alergii se numara albinele, bondarii, viespiile si unele furnici. Pentru un numar mic de persoane aceste intepaturi pot declansa un soc anafilactic.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

emo da sau nu
  • person

    "Cultura"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right