Casa in costum de gala

Casa in costum de gala
  calendar_month        
Spatiul nostru cald si primitor, in care suntem liberi sa facem tot ce ne dorim, se transforma, atunci cand ne pregatim de musafiri, intr-un loc atent aranjat, "spilcuit", ca pentru gala. De ce? Pentru ca nu doar aparitia noastra vorbeste despre noi, ci si spatiul in care locuim.

Cand cineva ne calca pragul casei, pana si cel mai mic detaliu trebuie sa fie in acord cu personalitatea noastra. Lucrurile aruncate neglijent pe canapea sau pe fotoliu se fac nevazute, iar paharele insirate pe masa din bucatarie, isi reiau locul pe rafturile dulapului. Totul trebuie sa arate impecabil pana in cel mai mic detaliu.

75144.jpg

Cu ochii pe ceas, intr-un timp cat mai scurt, incepem pregatirile pentru intampinarea oaspetilor. Cum si ce aranjam? Cum decoram astfel incat sa nu para nici prea mult dar nici prea putin? Iata cateva idei care v-ar putea ajuta sa creati o impresie buna, si o atmosfera placuta.

Sa incepem in primul rand cu curatenia. Degeaba asortam mesei din sufragerie un "asternut" dantelat si apretat, daca pe la colturi se cuibareste praful. Cu o zi inainte de primirea oaspetilor poti incepe sa cureti gresia, faianta si parchetul, astfel incat a doua zi sa nu arati epuizata. Nu te agita foarte mult din pricina prafului asezat pe mobila, caci pe acesta il poti indeparta cu usurinta in dimineata zilei primirii musafirilor cu ajutorul unui spray care nu doar curata praful ci si confera stralucire mobilei (se gasesc astfel de spray-uri in toate supermarket-urile).

Dupa ce ai facut casa "luna", urmeaza decoratul. Dat fiind ca in sufragerie se vor strange toti oaspetii, trebuie sa ii acorzi acesteia atentia cuvenita. Cartile din biblioteca trebuie aranjate astfel incat sa dea impresia de ordine, iar micile notite lasate pe rafturile bibliotecii trebuie adunate.Masa o poti decora cu mici aranjamente florale, nu neaparat din flori naturale, dar care sa fie de bun gust. Combinatiile de galben si verde sau oranj nu creaza cea mai buna atmosfera seara. Potrivite ar fi combinatiile de alb cu bej sau crem, care creaza impresia de naturalete, curatenie. In mijlocul aranjamentelor poti pune o lumanare (ai grija sa fie de buna calitate), mai ales daca iei cina cu niste prieteni apropiati.

Clasicele servetele albe, pot fi inlocuite cu unele colorate sau cu modele florale, iar pentru mai mult efect le poti crepona putin cu ajutorul degetelor.

Mici aranjamente poti adauga si pe mobila dar ai grija sa nu incarci foarte mult. Cu putina migala si imaginatie, casa ta va arata impecabil la primirea oaspetilor, care vor fi impresionati de atmosfera creata.

Recomandari