Castiga lupta cu petele de pe haine

Castiga lupta cu petele de pe haine
  calendar_month        
Accidentele se pot intampla oricui, in orice moment al zilei. Patarea hainelor nu este un accident care sa-ti puna viata in pericol, insa poate sa fie un moment jenant si care sa-ti distruga hainele.

Nu dispera insa pentru ca majoritatea petelor sunt temporare si se pot indeparta. Mai jos poti afla noua metode de inlaturare a petelor de pe haine.

1.Cu cat mai repede cu atat mai bine
Cum observi o pata pe haine, actioneaza rapid si atent in procesul de inlaturare. Timpul este cheia indepartarii cat mai eficiente a petelor de pe haine.


2.Citeste cu atentie eticheta hainelor
Primul lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa citesti cu mare atentie eticheta hainei. Afla din ce material este fabricata si care sunt recomandarile de curatare. Daca trebuie curatata fara apa, atunci incepe porcesul cat mai repede. Mergi la o curatatorie speciala daca nu te pricepi, in special daca haina ta este confectionata din piele sau blana.

3.Foloseste produsele potrivite
Produsele pentru curatarea petelor trebuie folosite doar pe tipurile de material indicate pe eticheta. Tine minte ca apa calda poate face indepartarea unor anumite pete un cosmar. Si unele sapunuri pot face petele permanente. Mare atentie la produsele care contin decolorant, deoarece pot duce la pierderea culorii din anumite haine.

4.Testeaza pe o zona ascunsa
Fa o proba a produsului de curatate pe o zona ascunsa, inainte de a-l aplica pe pata. Este bine sa stii daca acel produs poate face rau materialului sau nu.

5.Curata hainele cu delicatete
Nu freca materialul hainelor prea puternic. Frecatul poate uneori sa intinda pata pe material si poate distruge culoarea sau calitatea hainei.

6.Nu amesteca produsele
Pe cat posibil, incearca sa nu amesteci produsele de curatare intre ele. Amestecul lor poate duce la decolorarea hainelor. Acest proces chimic poate duce si la formarea unor substante toxice.

7.Spala hainele dupa curatare
Dupa ce ai terminat cu tratamentul pentru pete, spala hainele folosind indicatiile scrise pe etichete. Dupa ce spalarea este gata, verifica starea petei pentru a vedea daca are nevoie inca o data de curatare. Nu pune hainele ude la caldura daca pata este inca vizibila. Caldura "intareste" pata.

8.Ai rabdare
Unele pete nu dispar dupa un singur tratament. Invata sa ai rabdare si curata petele pana cand vor disparea in totalitate.

9.Treci peste
Daca pata nu iese sub nicio forma, invata sa treci mai departe.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Prima seara
  • person

    "as fi vrut ca metamorfozele unei vieti sa fie line ca si picaturile pe geam"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right