Ce tip de apartament alegi?

Ce tip de apartament alegi?
  calendar_month        
Fie ca esti studenta sau o femeie independenta, decizia de a locui singura este una importanta. Probabil prima alegere ar fi sa te muti intr-o garsoniera, evident mai ieftina decat un apartament cu doua sau mai multe camere. Dar este asta o decizie buna pentru tine?

Daca te gandesti sa inchiriezi un apartament singura, pe langa finantele disponibile este bine sa cantaresti avantajele si dezavantajele pe care ti le poate oferi. Si garsonierele si apartamentele cu doua camere sunt foarte populare in randul celor ce aleg sa locuiasca singuri si amandoua au avantajele lor. Iata cum sa decizi care e cea mai buna solutie pentru tine.

De ce sa inchiriezi o garsoniera

Primul avantaj la care ne putem gandi este chiria mai mica si faptul ca vei reusi sa economisesti ceva bani in fiecare luna - ceea ce iti poate aduce o suma chiar frumusica la sfarsitul unui an. Apoi, planul simplu al unei garsoniere o face chiar usor de decorat, si nu necesita prea mult mobilier pentru a dobandi acel sentiment de "acasa". Garsonierele sunt ideale daca nu ai foarte multe bunuri precum obiecte de mobilier sau electrocasnice, de care ai nevoie in casa ta, si, pe deasupra, necesita mai putina ingrijire. Apoi, si costul intretinerii va fi mai mic decat in cazul unui apartament mai mare.

De ce sa inchiriezi un apartament cu doua camere

Acest tip de apartament este dezirabil daca ai nevoie de spatiu dau multe camere. Un dormitor separat este ideal daca iti place sa dai petreceri sau sa inviti prietenii in vizita adesea - iti ofera intotdeauna un spatiu intim, doar al tau, tinut departe de privirile curioase ale musafirilor. In plus, daca vrei sa iti tii diferitele sectoare din viata ta separate, vei dori probabil sa rezervi dormitorul pentru odihna si camera de zi pentru activitati zilnice, precum vizionarea unui film sau munca. Desigur, exista si dezavantajul chiriei, apartamentele cu doua camere fiind semnificativ mai scumpe decat garsonierele, si al costurilor celorlalte facturi lunare.

Decide daca ai nevoie de un `upgrade`

Decizia intre a inchiria o garsoniera sau un apartament cu doua camere se rezuma la nevoia de mai mult. Pana la urma, apartamentele cu doua camere ofera anumite beneficii in schimbul chiriei mai mari, dar beneficiile nu sunt importante pentru toata lumea.

Apoi, chiar daca iti permiti un apartament cu doua camere, ai putea decide ca o garsoniera este mai buna pentru tine din moment ce nu ai ce face cu atata spatiu si, in plus, un apartament mai mare necesita si mai multa ingrijire. Daca e cazul tau, poti lua in considerare o garsoniera care iti ofera alte avantaje precum o zona mai buna a orasului, in apropierea unui parc, aproape de munca, de metrou sau de centrele comerciale.


Ele.ro a lansat primul serial interactiv din .ro: La mana ta. Vizioneaza episodul pilot !

Recomandari