Compania IKEA va inlocui toate becurile incandescente cu LED-uri

Compania IKEA va inlocui toate becurile incandescente cu LED-uri
  calendar_month        
Compania IKEA va inlocui toata gama de produse de iluminat incandescente cu halogen cu becuri LED, pana in 2016. Astfel, milioane de oameni vor putea sa traiasca o viata sustenabila acasa, reducand consumul de energie.

De asemenea, cele peste un milion de surse de iluminat din magazinele IKEA din lume vor fi inlocuite cu LED-uri sau cu alt tip de becuri ce consuma mai putina energie.


"LED-ul revolutioneaza iluminatul, utilizand mult mai putina energie fata de un bec traditional. Chiar si un bec LED mic poate avea un impact foarte mare, de vreme ce pretul energiei electrice creAAte in permanenta, iar consumul se mareste la nivel mondial. Ne dorim ca toata lumea sa-si permita sa traiasca o viata mai responsabila acasa si de aceea ne vom asigura ca preturile becurilor noastre cu LED sunt printre cele mai mici de pe piataaA€At, spune Steve Howard, Chief Sustainability Officer, IKEA Group.

51374.jpg



Magazinul IKEA ofera deja o gama larga de becuri LED. Astfel, clientii pot sa-si inlocuiasca inca de acum becurile incandescente cu cele cu LED, fara a schimba si corpurile de iluminat. Tehnologia LED poate schimba lumea:

Daca un milion de oameni ar schimba un bec traditional cu un bec LED, reducerea emisiilor de CO2 ar echivala cu retragerea a 6.700 de masini de pe sosele sau cu plantarea a 17 milioane de copaci pe an.
Tehnologia LED poate fi integrata in cele mai neobiAAnuite forme de design, becurile se aprind imediat si ofera o lumina calda.
Becurile cu LED sunt mult mai sigure deoarece nu se supraincalzesc si nu contin mercur.

Un sondaj realizat in iulie 2012, la care au participat 6.000 de consumatori din China, Rusia, Germania, Marea Britanie, SUA si Suedia, a aratat ca multi dintre acestia nu cunosc beneficiile tehnologiei LED. Avand in vedere ca becurile LED duc la reducerea cu pana la 25% a consumului de energie, 60% dintre consumatori iau in considerare inlocuirea becurilor traditionale.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Despre Badea
  • person

    "hmmm... cititi si dati-va cu parere. e un crazy blog"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right