Creati aripioare de ingeri pentru copii

Creati aripioare de ingeri pentru copii
  calendar_month        
Sarbatoriti Halloween-ul, pe 31 octombrie, intr-un mod angelic, creand aripioare de ingeri pentru copiii dumneavoastra, pe care le vor purta la petrecerile organizate cu aceasta ocazie sau atunci cand merg din casa in casa, dupa cum este obiceiul.

Copiii obisnuiesc sa mearga din casa in casa cerand dulciuri sau fac o farsa celor care nu doresc sa le dea dulciuri.


Halloween-ul isi are originea in Irlanda si se sarbatoreste in prezent peste tot in lume cu tot felul de activitati precum ritualurile cu fantome, focuri in aer liber, petreceri cu costume si masti, ritualurile caselor bantuite, decorarea bostanilor si citirea unor povesti sau vizionarea unor filme de groaza.

MATERIALE NECESARE

Pistol de lipit Dremel 930
baghete transparente de lipit de 7 mm

Alte accesorii

O cutie de carton mare, de greutate medie
10 pachete de pene albe de marabu (20 in fiecare pachet)
8 pachete de pene de pasare (12 pe pacher)
2 pachete de pene albe pentru lucru manual
3 m de finisaj alb marabu
2 bucati x 50 cm lungime de banda elastica de 5 mm latime
Suport de taiere
Rigla de otel
Ac cu ochi mare
Pensula
2 x cleme crocodil

GRAD DE DIFICULTATE 2 (minim)

51367.jpg


PASUL 1
Mariti modelul de mai jos si imprimati-l la dimensiunea de 172%, in asa fel, incat aripa sa masoare aproximativ 38 cm latime la cel mai lat punct. Apoi creati un strat dublu de carton, impaturind cutia de carton, pe una dintre muchiile existente si asezati marginea dreapta a modelului pe cuta.

Desenati circumferinta modelului. Apoi, aplicati cartonul pe un suport de taiere si taiati forma pe linia marcata, simultan, prin ambele straturi. Taiati santuri de 1 cm latime in pozitiile marcate pentru elastic. Cel mai bine este sa lucrati cu carton alb, decupat dintr-o cutie de carton alba.76357.jpg


PASUL 2
Deschideti aripile si asezati-le pe jos, in asa fel incat sa creeze mai degraba forma unui munte ^ decat cea a unei vai v. Utilizati un ac, pentru a trece una dintre partile de elastic printr-un orificiu si apoi prin orificiul opus de pe cealalta aripa.

Innodati capetele, pentru a le asigura temporar. Repetati operatiunea, pentru cea de-a doua aripa. Nodurile temporare pot fi desfacute, atunci cand aripile sunt complete, pentru a le adapta la inaltimea copilului.76355.jpg


PASUL 3
Pentru a finisa marginea de carton cu pene, utilizati pistolul de lipit Dremel 930 de inalta temperatura, cu o bagheta de lipit de 7 mm transparenta, pentru a lipi banda de finisaj marabu de-a lungul circumferintei, prelucrand fiecare sectiune pe bucati mici.76358.jpg


PASUL 4
Asezati aripile jos, cu elasticul indoit in sus. Asezati modelul in partea superioara a uneia dintre aripi si folositi clema crocodil, pentru a fixa modelul pe aripa, potrivind marginile. intoarceti aripile.

Utilizand extensia modelului ca si reper, si imaginandu-va aranjamentul penelor pe aripa unei pasari, utilizati pistolul de lipit Dremel 930 si o bagheta de lipit de 7 mm, transparenta, pentru a lipi penele de pasare, care incep de la marginea inferioara a aripii, pentru a completa varful aripii.Incepand de la varf, si continuand in sus, lipiti penele pe aripa, cu suprafata superioara a penelor in sus, suprapunandu-le, in asa fel incat sa fie orientate in jos, catre varful aripii. Acoperiti aproximativ trei sferturi din aripa cu pene. Aceasta parte este opusa spatelui copilului.76359.jpg


PASUL 5
Acoperiti partea superioara a aripii cu pene pentru lucrul manual, utilizand pistolul de lipit Dremel 930 si o bagheta de lipit de 7 mm, transparenta, lipind penele cu fata in sus, dar orientate in jos, in asa fel incat sa se suprapuna cu penele de pasare.

Lucrati in sus, catre varful aripii, pana ce partea pufoasa a penelor pentru lucru manual se imbina cu finisajul marabu de pe marginea superioara.76356.jpg


PASUL 6
Intoarceti aripa si indepartati modelul. Aceasta parte va fi situata catre spatele copilului, si reprezinta latura de jos a aripilor.

Incepand de la penele de pasare, lipiti cateva in pozitie, asezandu-le in asa fel, incat sa depaseasca marginea inferioara a cartonului si sa se asorteze cu cele de pe spate. Acoperiti aproximativ jumatate din aripa cu pene de pasare.76354.jpg


PASUL 7
Acoperiti partea ramasa din aripa cu pene de marabu, pentru un efect pufos, moale, similar cu cel al partii inferioare a aripii unei pasari. Utilizati pistolul de lipit Dremel 930 si baghetele de lipit de 7 mm, transparente, pentru a lipi penele de pe partea din spate, orientate in jos si suprapunandu-se cu penele de pasare.

Lipiti in continuare in sus, pana la varful aripii, ascunzand trunchiurile fine ale penelor marabu, care sunt cele mai apropiate de marginea superioara, in interiorul finisajelor marabu. Repetati intregul proces pe partea superioara a aripii, incercand sa imitati aranjarea penelor naturale pe aripi, pentru a obtine o pereche de aripi cat mai convingatoare.

Apoi, incercati aripile pe un copil, si reglati banda elastica, pentru a obtine o asezare cat mai corecta.76353.jpg


PASUL 8
Modelul de aripa de inger.

INDICAtIE: La dimensiunea A4, modelul trebuie marit cu 172% pentru a ajunge la dimensiunea corecta pentru un copil.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

ganduri nespuse
  • person

    "Cultura"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right