Cum curatam cu otet

Cum curatam cu otet
  calendar_month        
Otetul este o substanta de curatare eficace si ieftina. Acesta poate face minuni in curatarea bucatariei, a baii si a geamurilor.

Afla cum:

In bucatarie

Umple o sticla cu cap de spray jumatate cu otet, jumatate cu apa distilata. Aceasta substanta de baza va curata si igieniza suprafetele si va duce la disparitia mirosului de mancare. Pentru a reduce din mirosul de otet, adauga in mixtura putin suc de lamaie.

Foloseste otet pur pentru a igieniza blaturile de taiat din lemn. In plus, foloseste sare mare pentru a sterge petele si pentru a preveni decolorarea culorii lemnului.

Cand bobinele din spatele firgiderelor sunt acoperite cu praf, caldura nu mai are pe unde sa iasa iar instalatia va functiona mai greu. Sterge bobinele cu o substanta compusa din apa si otet pentru a ajuta eliminarea energiei statice. Pune o carpa curata pe rigla prinde-o la capete cu un elastic si curata componentele din spatele frigiderului.

BaieFoloseste in locul clorului o substanta compusa din 50% apa distilata, 50 % otet. Arunca pe scurgerea de la baie o mixtura de bicarbonate de sodium cu otet pentru ca o masura preventiva pentru infundarea tevillor.

Arunca o ceasca de otet alb nediluat pe toaleta o data pe luna si las-o sa actioneze toata noaptea pentru a elimina petele.

Pentru a curata perdeaua de la dus, pune-o la masina de spalat cu o jumatate de ceasca de otet alb si o cantitate normala de detergent. Spal-o la un program cu rotatii mici.

Geamurile

Adauga 2 lingurite de otet alb intr-un bidon de apa de 4 litri si pune substanta obtinuta intr-o sticla cu cap de spray. Aplica substanta si geam si freaca cu ziare, nu cu servetele, pentru ca vor aparea dungi.

Recomandari