Cum cureti aparatele electronice?

Cum cureti aparatele electronice?
  calendar_month        
Aparatele electronice si electrocasnice, de la DVD-playere si computere pana la iPhone-uri si televizoare, au nevoie si ele de ingrijire si curatare periodica, ca orice alt obiect.

In afara faptului ca microbii si bacteriile tind sa de acumuleze pe ele, chiar si cele mai mici particule de praf sau resturi alimentare se pot depune pe circuitele lor si le pot defecta. Intretinerea regulata a aparatelor electrice te ajuta sa economisesti timp si bani!

Scapa de praf

Acele particule de praf inofensive, ce plutesc prin aer, sunt cei mai mari dusmani ai electronicelor. Cand parful se acumuleaza in crevasele minuscule ale aparatelor, el poate deteriora legaturile electrice sensibile ale acestora. Una dintre cele mai cunoscute cauze ale stricarii HDD-urilor este supraincalzirea lor datorata acumularii prafului pe ventilatorul procesorului. Praful reprezinta o problema si pentru televizoare, DVD-playere si chiar frigidere. Pentru a sterge praful, poti folosi peria speciala a aspiratorului si carpe incarcate electrostatic.

Inainteaza prin mizerie

Aspiratorul nu te ajuta daca e vorba de depozite vechi, uleioase sau lipicioase. In acest caz, iti va trebui un solvent. Ai mare grija, caci substantele chimice pot dauna aparatelor electronice! Apa este in general cel mai inofensiv solvent, insa se foloseste de obicei in siguranta si alcoolul. Indiferent de solventul ales, nu-l lasa sa patrunda in interiorul aparatului.

Materiale de curatat

Electronicele sunt prea sensibile pentru a fi curatate cu carpe ordinare sau cu servetele de hartie abraziva. Foloseste in schimb discuri cosmetice de vata, buretei cosmetici si carpe din microfibra non-abraziva.

Tips de curatare

Cand folosesti orice fel de solutie de curatare, n-o pulveriza direct pe aparat. Imbiba solutia in carpa de curatat, pentru a minimiza riscul ca lichidul sa patrunda adanc in aparat.

Scoate intotdeauna aparatul din priza inainte de a-l curata si usuca-l bine inainte de a-i da drumul din nou.

Daca aparatul este in garantie, citeste cartea lui inainte de a incerca sa-l cureti. Folosirea unor solventi sau agenti de curatare poate anula garantia.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

antene satelit instalam reglam digi tv boom tv dolce akta focus orce tip de antea satelit
  • person

    "antena satelit instalez reglez 0765681588 orce tip de antena satelit digi tv, boom tv, dolce,"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Ie Traditionala Dalia
Shop Ele.rochevron_right