Cum iti faci podeaua sa straluceasca?

Cum iti faci podeaua sa straluceasca?
  calendar_month        
Ati intrat vreodata inntr-un magazin si ati observat cat de stralucitoare este podeaua? Este nevoie de un pic de cunostinte si experienta pentru a face podeaua sa arate asa. Mai jos am realizat o lista cu sase metode prin care sa aveti si acasa o podea stralucitoare.

Ce tip de podea aveti ?

Trebuie sa va uitati in jos si sa vedeti ce tip de podea aveti. Exista sute de tipuri diferite de podele si fiecare dintre ele are nevoie de anumite produse de curatare pentru a straluci. Daca aveti pardoseala de vinil normala, puteti achizitiona ieftin instrumentele. Aveti nevoie doar de un mop si de un produs de curatare. Daca insa aveti pardoseala de lemn, marmura, granit sau chiar podea faiantata, trebuie sa folositi o ceara buna.

Alege cel mai bun produs de ceara

Anumite companii de ceara vor incerca sa va induca in eroare, cu produse proaste. Ceara trebuie sa fie foarte puternic mirositoare. In cazul in care nu va ofera o durere de cap, aceea nu este ceara de calitate. Toti producatorii de astfel de produse ofera si o substanta care se aplica dupa aceasta ceara, numita sealer. Acesta este o bariera de protectie pentru a menaja podeaua.

Foloseste apa cu gheata

Apa cu gheata ajuta la mentinerea stralucirii podelelor. Apa calda in schimb poate elimina ceara de proasta calitate sau cea care a fost folosita de mult timp.

Curata ceara veche si pune una noua

Curata ceara veche si inlocuieste-o cu una noua. Aceasta trebuie inlocuita o data la sase luni sau chiar mai devreme. Totul depinde de "traficul" din casa. Unele podele pot avea stralucire si pana la un an, dar acest lucru este datorat faptului ca au fost menajate. Zgarieturile se pot face usor din pricina miscarii mobilei si aveti nevoie sa inlocuiti ceara daca exista astfel de zgarieturi.

Mentinerea podelei

Trebuie sa curatati podeaua zi de zi daca folositi ceara. Aceasta se aspira foarte usor, daca aveti un aspirator care sa o protejeze. Nu folositi niciodata un curatator de podele pe ceara. Asta o faceti daca vreti sa inlaturati ceara.

Utilizati protectie pentru podea

Majoritatea produselor de protectie pentru pardoseli au nevoie de o podea bine ceruita, inainte de aplicare. Acest lac blocheaza ceara in podea si pastreaza in siguranta stratul stralucitor de praf, zgarieturi si grasimi.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Din nou Elena Udrea
  • person

    "nu m-am plictisit de viata.au trecut 30 de ani de cand respir aer poluat,dar rezist."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right