Cum obtii o camera mai luminoasa?

Cum obtii o camera mai luminoasa?
  calendar_month        
Jocul cu lumina este esential pentru a transforma orice interior intr-un spatiu placut si calduros. In plus, o camera luminata este si Feng Shui!

Iata ce poti face pentru ca lumina sa-i dea viata casei tale!

Joc de culori si de materiale

Este evident ca vei privilegia culorile deschise, atat in ceea ce priveste peretii, cat si mobilierul. Ideal ramane albul.

In ceea ce priveste solul, sunt de dorit materiale de acoperire ce reflecta lumina, precum este gresia, parchetul vitrifiat sau alte feluri de dale lustruite.

Perdelele se vor incadra si ele in acelasi tipar, caci vor fi fine si deschise la culoare. Draperiile, prin definitie inchise la culoare si mai groase, se vor deschide doar seara.

Peretii vor fi colorati in nuante deschise si calde de preferinta. Asadar, daca albul nu te satisface, si-ti doresti mai multa intensitate, alege galbenul sau rosul.

Reamenajeaza

Lumina naturala este de neinlocuit. Pentru a o exploata bine, reorganizeaza camera astfel incat sa apropii sursele luminoase cele mai puternice de colturile cele mai importante ale camerei, cum este masa in bucatarie.

Instleaza oglinzi, cat mai originale si mai dragute, dar ai grija sa nu incarce si mai mult decorul. Oglinzile capteaza lumina si o multiplica prin reflectarea razelor luminoase.

Lampi adaptate

Pentru o luminare eficace si omogena, foloseste lampi adaptate fecarei camere:

In camerele utilizate frecvent (bucatarie, sufragerie), foloseste becuri fluocompacte suspendate. Ele lumineaza mai mult decat cele incandescente, sunt economice si durabile.

In schimb, evita lumina dintr-o singura sursa. Foloseste diverse surse luminoase diferite intre ele (halogen, incandescenta, spoturi).

Pentru spatiile destinate lecturii, monteaza o lampa de birou care sa poate fi usor orientata.

Ambianta calduroasa se realizeaza cu ajutorul lumanarilor si a unui variator de lumina.

Autor: Nuage

Recomandari