Cum racesti sucul in doua minute?

history_edu ele.ro calendar_month 14 Mai 2010, 16:10
Cand o bautura care se presupune a fi servita rece ca gheata este turnata in pahar la temperatura camerei, parca nu mai are niciun farmec... Iata cum iti poti raci bauturile (la cutie sau la sticla) cu ajutorul unor ustensile care se gasesc in orice bucatarie: un bol, gheata, apa si ingredientul secret: sarea!
Apa in bol
Umple un bol mare cu destul de multa apa pentru a acoperi sucurile pe care ai nevoie sa le racesti, dar lasa cativa centimetri liberi sus.
Adauga gheata
Adauga cat poti de multa gheata in apa.
Amesteca sarea
Adauga un pumn de sare, grunjoasa sau de masa. Sarea va cobori temperatura apei, facand-o un agent de racire mult mai eficient.
Amesteca ingredientele
Invarte rapid amestecul pentru a combina ingredientele. Apoi adauga cutiile de suc si intoarce-le odata la 10 secunde, vreo 2 minute. Amesteca incet sa nu dai apa si gheata pe jos.
Clateste si bea
Dupa aproximativ 2 minute, scoate cutiile din amestecul rexe si clateste-le sub un jet de apa pentru a indeparta sarea. Acum stii cum sa racesti sucul imediat!
Nu lasa sucurile dietetice sa se incalzeaza prea tare
Un semnal de alarma pentru iubitorii de sucuri light: aspartamul (indulcitorul artificial) se descompune la temperaturi inalte, deci daca lasi sucul in masina, iar temperatura trece de 30 o C, vei obtine o bautura scarboasa cu un gust neplacut, chiar si dupa racire.
Alte articole despre