Cum sa alegi hrana pentru pisici in cel mai corect mod

Cum sa alegi hrana pentru pisici in cel mai corect mod
  calendar_month   update 18 Apr 2024, ora: 14:52      
Hrana pentru pisici este disponibilă în formă umedă și uscată, de la ieftină la scumpă și într-o mare varietate de arome. Cu toate acestea, este esențial important ca pisica să mănânce hrana și să fie furnizată cu toți nutrienții importanți în același timp și ca hrana pentru pisici să fie de calitate corectă. Acest lucru sună relativ simplu, dar ce presupune în detaliu? De asemenea, este ușor să pierdeți evidența tuturor când există o selecție mare de hrana pentru pisici. Vă ajutăm să înțelegeți ce este important atunci când vine vorba de mâncare bună pentru pisici și ce ingrediente trebuie incluse.

Hrana pentru pisici de-a lungul veacurilor

Pisicile au trăit alături de oameni de mii de ani, cu mult înainte de a fi domesticite. Au existat avantaje pentru ambele părți: vânau rozătoare precum șoarecii, care se ospătau cu hrana oamenilor, iar pentru pisici, întotdeauna se găsea hrană lângă oameni. Pe lângă șoareci, care au oferit cea mai bună hrană, mai existau și resturi de hrană umană. De aceea, pisicile sunt încă ținute la ferme, de exemplu.

În locuințele orașului, dieta pisicii s-a mutat de la șoareci sau alte „mâncări în aer liber” la hrana pentru pisici servită într-un fel de mâncare. Oamenii își pot hrăni astfel cu ușurință animalul de companie și știu că este bine îngrijit. Prima hrană pentru pisici produsă industrial a fost lansată de compania Spratt deja în 1876. Producția de hrană pentru pisici este acum o piață uriașă care oferă proprietarilor de animale de companie o selecție largă.

De ce au nevoie pisicile pentru nevoile lor zilnice?

Pisicile sunt carnivore, iar corpul lor, inclusiv tractul gastrointestinal, este conceput pentru acest lucru. Au un intestin scurt care poate digera optim carnea și carbohidrații, grăsimile și proteinele pe care le conține. Având în vedere acest fapt, primul răspuns la întrebarea „De ce are nevoie hrana bună pentru pisici?” se asigură: Carne! Pentru că mâncarea bună trebuie să fie întotdeauna hrană adecvată speciei! Aceasta înseamnă că pisica primește nutrienții de care are nevoie pentru cerințele sale zilnice și poate procesa cel mai bine în același timp. Hrana de înaltă calitate pentru pisici ar trebui să conțină cel puțin 80 la sută sau mai multă carne. În natură, de exemplu, un șoarece ar fi următorul lor prânz. Constă în principal din carne și are, de asemenea, o proporție mică de componente vegetale digerate în stomac pe care pisica le-ar mânca parțial, conform petspoint.roNu doar proporția de carne din alimente este importantă, ci și calitatea cărnii. Hrana industrială medie pentru pisici constă parțial dintr-o mică parte din carne care este, de asemenea, de calitate inferioară. Carnea – în special carnea de înaltă calitate – este scumpă de cumpărat. Prin urmare, producătorilor de hrană industrială pentru pisici le place să utilizeze produse secundare ieftine, cum ar fi deșeurile de abator, deșeurile de producție din industria alimentară sau carnea de calitate inferioară. Ca alternativă la carnea proaspătă în hrana pentru pisici de înaltă calitate, făina de carne și oase sau făina de carne este adesea folosită ca componentă de carne în hrana pentru pisici. În Germania, este, de asemenea, permisă din punct de vedere legal să se adauge grăsimi vechi industriale sau de catering, enzime artificiale și aditivi și să se facă hrana delicioasă în mod artificial pentru pisici, utilizând potențiatori de aromă, culoare și miros. Din păcate, aici se fac economii la capătul greșit, deoarece chiar dacă pisica mănâncă hrana, aceasta este în detrimentul sănătății animalului nostru.

Producătorul trebuie să enumere ingredientele pentru fiecare hrană pentru pisici. Aici ar trebui să acordați atenție nu numai ingredientelor în sine, ci și ordinii ingredientelor. Ingredientele sunt listate în ordine descrescătoare a cantității și astfel arată rapid pe ce ingredient principal se bazează mâncarea.

Nu numai ingredientele conținute în alimente sunt importante, ci și cele care ar trebui evitate:

- Zahăr
- Aditivi
- Conținut ridicat de cereale
- Apă
- Făină de carne sau făină de carne și oase

Zahărul este folosit în principal în alimentele industriale ieftine pentru a-l face să arate mai bine pentru oameni. Se amestecă în mâncare pentru ca carnea să nu devină gri în timpul gătirii și astfel să arate mai gustoasă în bol.

Aditivii din hrana pentru pisici nu îmbunătățesc calitatea, ci fac opusul: scopul lor este de a ascunde calitatea proastă. Atractanții (adică amelioratori de palatabilitate) sunt utilizați aici. Aditivii sintetici sunt utilizați pentru a îmbunătăți mirosul, gustul și aspectul (de exemplu, culoarea). Pentru că dacă mâncarea pentru pisici este făcută din ingrediente ieftine, cum ar fi carne (făină) de calitate scăzută și multe cereale, probabil că pisicile nici nu s-ar atinge de ea. De asemenea, poate conține conservanți și glutamat. Glutamatul nu numai că îmbunătățește în mod artificial gustul, dar este și suspectat că declanșează o senzație artificială de foame în creier pentru a spori și mai mult apetitul natural. Pe lângă faptul că „păcălesc” simțurile, cum ar fi gustul, aspectul și mirosul, pe care pisicile le folosesc pentru a-și alege o hrană adecvată speciei, aditivii pot declanșa, de asemenea, alergii.

O altă opțiune este o proporție mare de cereale (conțin gluten), cum ar fi grâul sau ovăzul. Acest ingredient este foarte popular deoarece, în comparație cu carnea, este un ingredient ieftin de cumpărat, adică este adăugat în alimente pentru a crește marjele de profit.

Un alt ingredient popular – deoarece este foarte ieftin – este apa. Literal, udă mâncarea atunci când este folosită. Este, de asemenea, un ingredient ieftin care face ca mâncarea să meargă mai departe. În acest caz, ar trebui să fii atent la cantitățile recomandate de producători, deoarece pisica ta are nevoie de mult mai multă hrană atunci când hrana conține ingrediente pentru a o face să meargă mai departe, cum ar fi grâul și apa. Hrana de înaltă calitate pentru pisici merge mult mai departe și pisica ta va avea nevoie de cantități mult mai mici. De aceea, mâncarea industrială ieftină pare uneori mai ieftină când te uiți la prețul unitar de pe raft, dar dacă îl înmulți cu cantitatea, mâncarea de înaltă calitate merită doar pe baza valorii pe care o obții pentru banii tăi.

Pe lângă toate acestea, este și aspectul de sănătate de luat în considerare, deoarece ingrediente precum grâul și zahărul nu fac parte din alimentația naturală a pisicii și pot dăuna pisicii și organelor sale, în special sistemului digestiv, pe termen lung.

Utilizarea făinii de carne sau a făinii de carne și oase sugerează, de asemenea, că hrana pentru pisici este de calitate inferioară. Acest lucru se datorează faptului că proteinele animale din făina de carne sau din făina de carne și oase sunt mai mici ca valoare decât în carnea proaspătă. Motivul pentru aceasta este că făina de animale este un deșeu din industria cărnii, care a fost deja puternic încălzită de mai multe ori înainte de a fi procesată în hrană pentru pisici. În comparație cu carnea proaspătă, făina de carne sau făina de carne și oase, precum și sursele de proteine vegetale, au o digestibilitate proteică și o valoare biologică mai scăzută, iar același lucru este valabil și pentru conținutul de nutrienți. Hrana pentru pisici ar trebui să fie preparată doar din carne proaspătă. Depinde de metoda de producție

La ce sunt bune cele mai bune ingrediente sau cel mai mare conținut de carne dacă metoda de producție gătește orice vitamine naturale, oligoelemente și aminoacizi, iar acestea trebuie apoi adăugate înapoi artificial. Din păcate, acest lucru se întâmplă cu majoritatea alimentelor pentru pisici. Acest lucru se datorează faptului că ingredientele sunt presate împreună cu apă la presiune ridicată și la temperaturi ridicate pentru a forma un „amestec de carne” maleabil. Din acest amestec se formează apoi bucăți mici și se pun din nou printr-un uscător înainte de a fi ambalate și vândute ca hrană uscată convențională pentru pisici. Pisicilor le place acest tip de hrana uscata si o mananca zilnic din vas, insa medicii veterinari marturisesc ca nivelul scazut al acestui proces de productie poate afecta sanatatea pisicii pe termen mediu si lung.

Carnea proaspătă este folosită în acest proces pentru a prepara alimente uscate hrănitoare care păstrează micronutrienții și aminoacizii naturali ai cărnii proaspete. Se toacă carnea proaspătă împreună cu toate celelalte ingrediente importante la o temperatură scăzută și cu aer circulant. Procesul de uscare lent și uniform păstrează gustul natural al cărnii, menținând în același timp compoziția nutrițională potrivită pentru sănătatea pisicii. Prin urmare, hrana pentru pisici de buna calitate este super gustoasa pentru pisica ta și nu are nevoie de nicio ademenire.

Concluzie

Pentru a vă asigura că hrana pentru pisici nu numai că are un gust bun pentru pisica dvs., ci că este și ușor de digerat pentru pisica dvs. și îi oferă tot ce are nevoie pentru a rămâne fericită și sănătoasă în fiecare zi, comparați următoarele puncte atunci când alegeți o pisică alimente:

- Proces de producție: producție blândă, astfel încât vitaminele naturale, oligoelementele și aminoacizii să nu fie gătite

- Se folosește carne proaspătă sau numai făină de carne sau făină de carne și oase.

- Conține puțină sau deloc carne? (Cantitatea optimă: 80% sau mai multă carne proaspătă)

- Proporția de carbohidrați (ca un amestec favorabil în alimente)

- Conține apă fără nutrienți în loc de suc de carne bogat în nutrienți?

- Nutrienții și aromele au fost adăugate artificial ulterior?

Mâncarea bună pentru pisici nu are nevoie de arome artificiale pentru a fi convingătoare. Evitați mâncarea pentru pisici cu arome artificiale, potențiatori de culoare și miros!


Recomandari

Newsletter Ele.ro

O persoana odata inselat/a poate ierta???
  • person

    "banii nu altceva decat o forma de sclavie impersonala,in locul vechii sclavii persoanle"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right