Cum sa imbunatatesti calitatea apei

Cum sa imbunatatesti calitatea apei
  calendar_month        
Daca vasele tale au pete, sapunul nu face suficienta spuma si hainele tale albe arata gri, prin robinetele tale ar putea curge apa dura cu un continut mare de minerale. Iata ce poti sa faci.

Efectueaza un test al apei pentru a determina duritatea apei. Multi comercianti de produse pentru imbunatatirea calitatii apei vor face acest test pe gratis. Sau suna un specialist de la regia locala de distributie a apei. Aceste persoane sunt familiare cu calitatea apei din zona ta si iti pot recomanda cel mai bine cum sa o tratezi.

Cere si uita-te pe rezultate acestui test. Daca apa este numai putin dura, ia in considerare cumpararea unui dispozitiv simplu pentru imbunatatirea calitatii apei. Acesta nu te va costa prea mult. Daca apa contine minerale aditionale si fier, considera un dispozitiv mai performant, chiar daca acesta te va costa mai mult.

Pe piata gasesti sisteme care se potrivesc fiecarui buget, de la unitati simple care urmeaza un ciclu regulat, la unitati care functioneaza la comanda, fiind administrate prin intermediul unui computer. Unele sisteme necesita multa atentie, iar in acest caz ai putea sa te gandesti la angajarea unei companii care va administra sistemul.

Verifica daca ai nevoie si de un sistem de filtrare. Tine minte ca dispozitivut pentru duritatea apei elimina numai mineralele din aceasta nu si toxinele.

Persoanele care trebuie sa-si monitorizeze consumul de sodiu ar trebui sa consulte un medic inainte de a instala un dispozitiv cu schimb de ioni deoarece acesta va adauga sare apei.

Recomandari