Cum sa refolosesti materialele de constructie ramase

Cum sa refolosesti materialele de constructie ramase
  calendar_month        
Indiferent ca tocmai ai terminat amenajarea casei sau ca ai construit o casa de la zero, este foarte probabil sa-ti mai ramana materiale de constructii pe care este pacat sa le arunci, deoarece au costat bani, iar refolosirea lor iti poate fi de real ajutor.

Iata cateva idei ingenioase de refolosire a materialelor de constructie.

1. Placile de faianta si gresie

- Placile mai mari pot fi refolosite in bucatarie, ca suporturi pentru vasele fierbinti.
- Placi sau bucati de toate marimile pot fi sparte in piese mai mici si refolosite ca mozaic. Cu acest tip de mozaic poti imbraca o masa, poti realiza rama unei oglinzi sau poti imbraca cu el portiunea din fata usii de la intrare.
- Daca placile de gresie sau faianta sunt sparte deja in bucati mai mici, pot fi folosite pentru realizarea unor alei pietonale in gradina sau pentru a umple fundul vaselor cu plante, astfel incat apa sa se scurga treptat printre ele.
- Placile mai mari pot fi folosite ca gardut colorat in gradina, daca sunt infipte in pamant, dupa un model dinainte stabilit.
- Doneaza placile ramane in plus unei scoli sau gradinite care se afla in plin proces de renovare.

2. Caramizile

- Foloseste-le pentru a delimita o alee din gradina.
- Daca ai o curte mare, poti construi un gratar din caramida in curte. O alta idee este sa realizezi o vatra in care sa faci foc in mijlocul gradinii, plasand in jurul ei bancute.
- Utilizeaza-le pentru a construi un semineu interior sau exterior. Nu uita ca pentru semineul exterior, vei avea nevoie si de un cos, care se realizeaza tot din caramida.
- Cu ajutorul caramizilor poti realiza o platforma pe care sa plantezi florile tale preferate, care vor iesi astfel, mai bine in evidenta.
- Exista depozite care cumpara caramida, iar daca ti-a ramas o cantitate mai mare, o poti returna sau vinde.

3. Lemnul

- Nu exista un numar fix de utilizari ale lemnului ramas din constructii. Totul este sa-ti pui creativitatea si priceperea in joc.
- Construieste o colivie pentru pasari, vopseste-o in culori vesele si agat-o de un copac mai gros.
- Realizeaza cateva rafturi pentru scule (in garaj), pentru haine, incaltamine, detergenti (in debara), pentru carti (in birou). Poti folosi lemnul neprelucrat sau il poti finisa si vopsi in culori interesante.
- Cu ajutorul unor scanduri de lemn, poti delimita portiunea in care sadesti legumele.
- Un gardut mic, din scanduri de lemn taiate la aceeasi lungime, poate schimba in bine aspectul unei curti sau gradini plictisitoare.
- Scandurile mai subtiri sau stinghiile de lemn pot fi folosite pentru a realiza rame foto sau jucarii.
- Pastreaza lemnul si depoziteaza-l ordonat pentru a-l folosi la urmatoarele gratare sau focuri pe care le vei face.
- Doneaza lemnul unor familii nevoiase care se incalzesc cu el. De asemenea, poti intreba rudele de la tara sau cunostintele cu casa la tara daca au nevoie de lemn pentru incalzire.
- Centralele pe lemne sau sobele de fonta cu lemne pot deveni o alternativa buna daca dispui de o cantitate mare de lemne ramase dupa constructia casei.

Autor: Ioana Stanciulescu

Recomandari