Cum sa scapi de lucrurile inutile din casa
history_edu ele.ro calendar_month 08 Iul 2010, 18:07
Lucruri nefolositoare. Cu totii le avem in casa. Dar cateodata se aduna atat de multe incat ne obosesc si psihic si fizic. Un robot de bucatarie in plus, niste discuri de pick-up fara sa avem pick-up, un set de cesti primit acum 5 ani si nefolosit vreodata, haine in prostie, etc; este foarte usor sa ai casa plina cu lucruri pe care le folosesti o data in viata cel mult. Mai greu este sa scapi de ele. Mai jos sunt primii 9 pasi care va vor ajuta sa aveti o casa si o viata mai ordonata.
1. Faceti o lista cu toate obiectele pe care le folositi macar o data pe luna. Aceste lucruri sunt cele mai importante obiecte din casa si va ajuta sa traiti o viata confortabila si fericita.
2. Dupa ce treci prin majoritatea lucrurilor si le sortezi, ar trebui sa te gandesti astfel "Imi sunt de folos in viata aceste lucruri? Le iubesc sau am nevoie de ele? Au valoare sentimentala, o importanta deosebita in viata, sau, in cel mai rau caz, ocupa loc degeaba?".
3. Aranjeaza un loc pentru "poate" si unul pentru "nu". La inceput, locul pentru "poate" va fi plin cu lucruri, insa cu timpul o sa fii mai brutal in luarea deciziei care lucruri raman si care nu.
4. Lasa frica legata de asteptarile altora. Chiar daca matusa ti-a dat cadou un set de figurine aurite acum cinci ani, nu trebuie sa-ti fie frica ca-i ranesti sentimentele daca nu le afisezi prin casa. Stii ce? Daca accepti un cadou nu inseamna ca o sa-l si apstrezi o viata.
5. Analizati garderoba. Orice lucru pe care nu l-ati purtat in ultimul an trebuie sa dispara. Daca un model sau o culoare este singuratica, nuc autati alte accesorii la care sa se potriveasca. Este mult mai simplu sa aveti o garderoba mai mica, cu lucruri esentiale, care se potrivesc intre ele.
6. Exista lucruri care se folosesc doar o data pe an, precum decoruri de sezon, ornamente de pom, etc. Acestea pot fi pastrate pe buna dreptate, sau chiar imprumutate prietenilor care au nevoie. Daca sunteti un dubiu cu un lucru care simtiti ca ar fi de ajutor pe viitor, ganditi-va sa-l oferiti cuiva care chiar are nevoie.
7. Pe alta parte nu exagerati si nu aruncati lucrurile pe care va trebui sa le cumparati mai tarziu, deoarece pe termen lung, nu este o investitie profitabila.
8. Impartiti in gramezi tot ce ati hotarat ca nu mai este nevoie: vindeti, donati, reciclati sau, lucrurile complet ineficiente si nefolositoare, aruncati-le.
9. Dupa aceasta experienta cu siguranta invatati ceva. De fiecare data cand achizitionati ceva, cu siguranta va veti gandi de doua ori inainte sa prapaditi banii.
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro
Manualul Angajatului
- person
""femeile sunt facute sa fie iubite, nu intelese" - oscar wilde"