Cum sa scapi de mirosurile neplacute din baie

Cum sa scapi de mirosurile neplacute din baie
  calendar_month        
Baia este una dintre cele mai utilizate incaperi dintr-o casa si dintr-o cladire in general. Functia sa unica o face sa fie o necesitate pentru viata de zi cu zi, insa din pacate aceasta da nastere unor mirosuri foarte neplacute. Iata cateva modalitati prin care poti elimina aceste mirosuri ingrozitoare si prin care poti mentine un miros proaspat in aceasta incapere.

Incepe cu elementele de baza

Atunci cand incerci sa mentii baia curata, deja primul pas este facut. Curata complet baia o data pe saptamana.

Foloseste produse dezinfectante, special create pentru fiecare suprafata in parte. Acestea nu doar ca vor dezinfecta, ca vor distruge bacteriile si microbii, dar vor elimina si o mare parte de mirosurile existente.

Incepe prin curatarea celei mai puternice surse de miros: vasul de toaleta.

Achizitioneaza un produs puternic dezinfectant si o perie noua pentru vasul de toaleta. De preferat este ca acel produs de curatare sa aiba un gat curbat, astfel incat sa cureti suprafata mai putin vizibila a vasului.

Aplica produsul in vasul de toaleta, lasa-l sa actioneze 3 minute, iar apoi foloseste peria de curatare. Dupa ce vasul arata impecabil, aseaza capacul si trage apa. Eventual la final poti adauga in vasul de toaleta cateva picaturi de ulei esential de eucalipt.

Spala cada si chiuveta. Chiar daca acestea sunt curate, ele trebuie totusi curatate si dezinfectante periodic. In plus, nu uita ca scurgerile sunt si ele surse puternice de mirosuri. In acest sens poti folosi un amestec de bicarbonat si otet. Amesteca o cana de otet cu un plic de bicarbonat (nu te speria de reactia chimica) si toarna rezultatul pe toate gurile de scurgere din baie. In acest fel tuburile vor fi curatate, iar mirosurile anihilate.

Curata geamurile si oglinda. Daca in baie ai o fereastra, curata periodic geamul, atat pe interior, cat si pe exterior. De asemenea, oglinda trebuie si ea curatata zilnic, Desi geamurile si oglinzile nu sunt surse de miros, improspatarea si curatarea acestora vor schimba mirosul greu din baie.

Gresia si faianta trebuie si ele curatate. Formeaza un amestec din apa fierbinte si un detergent dezinfectant si curata gresia si faianta din baie. In locul mopului ar fi bine sa folosesti un burete abraziv si eventual o perie pentru o curatare in profunzime.

Dupa ce ai curatat intreaga baie ar fi bine sa lasi geamul deschis pentru aerisire timp de cel putin jumatate de ora.

La final aplica pe colturile cazii, ale chiuvetei, pe capacul de la toaleta si pe suportul de la oglinda cate o picatura de ulei esential de menta, eucalipt, lavanda sau orice alt produs te incanta si miroase asa cum iti doresti.

Pentru ca sarbatorile de iarna sunt foarte aproape, poti opta pentru aromele de scortisoara, cuisoare, rom, vanilie si alte mirosuri specifice acestei perioade. Totusi, primele din lista au un miros mai proaspat si au proprietati antibacteriene, motiv pentru care sutn mai redomandate pentru baie.

O alta varianta este sa folosesti o lampa pentru aromaterapie in fiecare zi.

Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari