Cum sa scoti petele de amoniac

Cum sa scoti petele de amoniac
  calendar_month        
Amoniacul nu numai ca are un miros puternic, dar lasa si o pata insemnata. Foloseste urmatoarele metode pentru a scapa de petele de amoniac.

Indeparteaza petele de amoniac de pe:

Materiale acrilice, matase, spandex, vascoza, covoare sintetice, de lana sau nylon.

Prima metoda: curatirea cu buretele cu apa rece. Daca culoarea a avut de suferit, neutralizeaza pata cu cativa stropi de lamaie sau otet alb. Tine minte ca materialele ca matasea sau lana se vor deteriora, din cauza substantelor alcaline ca amoniacul, asa ca fii rapid cand te cureti.

Aluminiu, plastic, bambus, bronz, ceramica, sticla, aur, metal, linoleum, Plexiglas, portelan, tel, vinilin, perle.

Clateste bine cu un burete inmuiat in apa rece. Sterge apoi cu o carpa moale. Curata perlele imediat, intrucat ele sunt repede atacate de alcalini.

Bumbac si panza

Lasa sa curga un jet de apa rece pe suprafata patata pana dispare orice urma de amoniac. Spala apoi cat mai repede hainele respective.Piele si catifea

Pune niste detergent de vase intr-un bol cu apa calda si amesteca astfel incat sa se faca multe baloane. Inmoaie o carpa in spuma si indeparteaza usor petele de amoniac. Usuca cu o carpa moale dar niciodata cu o sursa de caldura. Pentru piele poti folosi produse speciale ingrijirii acestui material.

Argint

Spala obiectul de argint in apa fierbinte, folosind sapun si o carpa moale. Clateste-l apoi in apa calda si sterge-l cu o carpa pufoasa.

Tapet

Actioneaza cu multa grija pe aceasta zona, intrucat substantele alcline din amoniac pot dizolva adezivul cu care e lipit tapetul. Inmoaie un burete in apa calduta, stoarce-l, iar apoi curata usor pata. In final, foloseste o carpa usoara si uscata.

Lemn

Amoniacul poate dizolva lacul pe le lemn. Cu un burete si cu apa rece sterge zona dar ai grija sa nu intinzi pata. Sterge apoi cu o carpa uscata si moale. Da imediat cu lac sau cu ceara zona afectata.

Recomandari