Cum schimbi aspectul casei tale simplu si usor

Cum schimbi aspectul casei tale simplu si usor
  calendar_month        
Pentru majoritatea oamenilor casă reprezintă un spațiu intim, unde își petrec o mare parte din timp și unde se întorc mereu în căutarea familiarității. De aceea, acest spațiu trebuie să te reprezinte și să îți reflecte personalitatea.

Dacă te gândești că în casă ta este nevoie de o renovare și, de ce nu, și de o actualizare în ceea ce privește design-ul interior, în acest articol îți prezentăm câteva modalități pentru a o aduce în trendurile actuale. De la simplă adiție a unor profile decorative, la vopsirea pereților, aceste sugestii te vor ajută să îți creezi un cămin care să se muleze pe preferințele tale.

Vopsirea și amenajarea pereților

Amenajarea pereților interiori într-un mod mai creativ se poate realiza prin metode care nu trebuie să se dovedească a fi complicate. În afară de vopsirea pereților în aceeași culoare, adaugă mai multă personalitate unei încăperi printr-un perete de accent. Pentru un impact vizual maxim, alege o culoare contrastantă cu care să asortezi ulterior alte elemente de decor sau chiar mobilierul. De exemplu, dacă nuanță aleasă pentru pereții de interior este o neutră (alb sau bej), vopsește un perete într-o nuanță de turcoaz închis.

Mai mult decât zugrăvirea acestora și schimbarea culorii, un mod inventiv de a schimbă radical aspectul unei camere o reprezintă panourile decorative 3D. Panourile decorative nu sunt doar plăcute vizual, dar sunt și funcționale, izolând termic și fonic. Un singur panou decorativ poate să fie o soluție de efect și originală, care va oferi un plus în designul de baza al casei tale.

Modernizează ferestrele

De cele mai multe ori, ferestrele par să fie trecute cu vederea, cele mai multe persoane alegând să le acopere cu jaluzele. Însă lăsând ferestrele neamenajate, se pierde oportunitatea de a adaugă un plus de autenticitate casei tale. Indiferent dacă te bucuri de o priveliște spectaculoasă sau nu, ferestrele pot fi îmbrăcate pentru a se potrivi perfect stilului tău. Alege rame din aceeași gama de culori că și pereții interiori sau care să se asorteze cu alte elemente cheie din decorul casei. Ulterior, la fel că și în cazul ramelor, cel mai elegant mod de a armoniza ferestrele cu restul ansamblului camerei este să asortezi perdelele la culoarea pereților tăi - astfel ai libertate mai mare în alegerea mobilierului și a altor elemente de decor.

Profile decorative

Accentele decorative pot să fie elemente simple dar de efect prin care să adaugi un plus de personalitate casei tale. Cu profile decorative interior poți să armonizezi elementele de design care stau la baza stilului casei tale.

Pentru un aer elegant, acoperă îmbinările dintre podea și perete cu ajutorul unor plinte decorative late, iar pentru îmbinările dintre perete și tavan folosește baghete de colț. Acestea au rolul de a masca spațiile inestetice și există numeroase modele din care să alegi, astfel încât acestea să se potrivească perfect în designul pe care l-ai ales.

Dacă ai un perete care a rămas gol, transformă-l în focusul principal al camerei cu ajutorul unui șemineu decorativ. Șemineele false sunt o modalitate excelentă de a aduce experiență unui șemineu real în orice încăpere din casă ta, fără a fi nevoie de procesul costisitor al instalării unui șemineu real.

Instalarea unui șemineu decorativ poate contribui la schimbarea totală a aspectului unei încăperi, devenind punctul focal de decor în jurul căruia pot să fie aranjate mobilierul și alte elemente de decor.

Recomandari