Cum se intretine granitul?

Cum se intretine granitul?
  calendar_month        
Reputat pentru rezistenta sa, granitul necesita o intretinere specifica.

Iata care sunt gesturile corecte pentru ca suprafetele din granit sa ramana curate si stralucitoare ca in prima zi.

Diversele tipuri de granit

Granitul este adesea utilizat in baie sau bucatarie, deoarece este un material compus din piatra densa, deci absoarbe foarte putin apa.

Nu toate tipurile de granit ofera aceeasi rezistenta la lichide si pete. Cel mai raspandit granit din casele noastre este granitul slefuit.

Neted si stralucitor, el a suferit un tratament prealabil care l-a facut impermeabil si usor de intretinut.

Granitul brut sau semi-brut se dovedeste insa mai delicat, mai ales in caz ca se pateaza de grasime.

Materialul Granito nu este granit in adevaratul sens al cuvantului. El este compus dintr-un amestec de marmura si ciment, si nu prea mai e la moda.

Cu toate acestea, el se mai fabrica inca, deoarece este usor de curatat, cu apa si detergent sau sapun. Este interzisa curatarea cu clor.Tratarea granitului

Deoarece granitul nu este impermeabil natural, el este tratat. Pentru aceasta, profesionistii folosesc produse hidrofuge si oleofuge specifice, care fac granitul rezistent la apa si substante grase.

Daca vrei sa-l tratezi acasa, trebuie sa cureti suprafata foarte bine cu detergent si apoi sa aplici un strat gros de ulei, pe care sa-l lasi peste noapte.

Freaca apoi cu buretele si gata. Atentie: granitul tratat astfel va fi mai rezistent la lichide, insa isi va schimba si culoarea, devenind mai inchis.

In caz de granit slefuit

Starul bucatariilor, granitul slefuit este o adevarata fericire pentru gospodine, deoarece nu este greu de intretinut si se pateaza greu. El se curata cu un burete si solutie de geamuri, care ii va da stralucire.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Aparitie nocturna
  • person

    "Cultura"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right