Cum te pazesti de bacteriile din vasul de toaleta

Cum te pazesti de bacteriile din vasul de toaleta
  calendar_month        
Baia este un cuib de bacterii, virusuri si microbi. Vasul de toaleta are in medie 1.5 milioane de bacterii pe centimetru patrat. Ele se pot inmulti rapid in baie si in intreaga casa daca nu speli frecvent vasul de toaleta. Iata cateva masura de igiena!

Inchide capacul inainte sa tragi apa

Cand tragi apa, particule mici de urina, fecale si apa din vasul de toaleta sar in jur, pe pereti si podea. Unele toalete propulseaza microbii pana la 2 - 2.5 metri in aer, raspandind E. coli si shigella. Poti sa previi imprastierea microbilor inchizand capacul wc-ului inainte sa tragi apa.

Efectele bacteriilor

Bacteriile te pot imbolnavi, mai ales daca ele se acumuleaza din cauza tevilor si obiectelor sanitare uzate. Pentru a te pazi de ele, spala toaleta minimum o data pe saptamana. Daca ai copii mici sau un membru al familiei este bolnav, toaleta trebuie spalata mai des.

Curatarea toaletei

Spalarea toaletei indeparteaza bacteriile, virusurile si alti microbi de pe suprafata toaletei. Germenii acestia pot fi: microorganisme, streptococi, stafilococi si scabie. Curata cu detergent, apoi foloseste un spray pe intreaga suprafata a toaletei. Lasa-l sa actioneze cateva minute, apoi clateste cu apa curata.

Cum folosesti peria de toaleta?

Peria de toaleta ajuta la indepartarea bacteriilor si germenilor de pe suprafata wc-ului. Ea este utila si pentru indepartarea petelor. Insa bacteriile pot sta si pe perie. De aceea, in vasul periei trebuie sa existe tot timpul clor sau un detergent.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Ingeri..
  • person

    "cursul dragostei adevarate nu a fost niciodata neted. ( william shakespeare )"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right