Curatarea si dezinfectarea vasului de toaleta

Curatarea si dezinfectarea vasului de toaleta
  calendar_month        
Toaleta din casa poate fi unul dintre cele mai murdare locuri dintr-o locuinta, mai ales atunci cand ea este folosita de mai mult de o persoana si nu este dezinfectata o data la 8 ore.

Din pacate, bacteriile existente in vasul de toaleta si pe capacul acestuia nu doar ca sunt intr-un numar foarte mare, dar se si inmultesc de pana la 7 ori in mai putin de 12 ore.


Umezeala din baie constituie factorul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor.


Iata cum trebuie sa cureti si sa dezinfectezi vasul de toaleta:

Pregateste materialele


"Inarmeaza-te" cu manusi de cauciuc pentru a-ti proteja mainile si un produs dezinfectant pentru vasul de toaleta. In comert se gasesc zeci de astfel de produse, cu mirosuri diverse si cu ingrediente active. In cazul in care aceste produse nu iti inspira incredere, poti utiliza cu incredere clorul. Ai grija insa sa il imprastii chiar si prin cele mai ascunse si inguste locuri din vasul de toaleta.

De asemenea, ai nevoie de un detergent (poate fi chiar si de rufe) pentru a indeparta depunerile de pe vasul de toaleta.

Totodata, peria pentru vasul de toaleta trebuie sa fie perfect curata si este recomandat sa o dezinfectezi constant.

Incepe procesul de curatare si dezinfectare

Pentru inceput, este recomandat sa tragi o data apa la vasul de toaleta, astfel incat suprafata interioara sa se umezeasca, iar detergentul sa se lipeasca si sa actioneze eficient. Dupa ce torni in vasul de toaleta putin detergent, incepe sa cureti cu ajutorul periei speciale, insistand in special in marginile interioare, acolo unde exista cele mai multe depuneri de piatra si mizerie, dar si cei mai multi microbi. Dupa ce ai curatat cu peria aproximativ doua minute, ar fi bine sa tragi din nou apa si sa folosesti clorul.

Recomandat este sa torni clorul intr-un tub cu pulverizator, astfel incat sa te asiguri ca imprastii produsul in mod egal, dar si economic. Nu are rost sa torni jumatate de litru de clor si sa nu acoperi toate suprafata, cand poti sa folosesti doar 100 ml si sa fie la fel de eficient. Lasa clorul sa actioneze timp de 10 - 15 minute, dupa care trage apa.

De asemenea, poti pulveriza putin clor si pe colacul vasului de toaleta, acolo unde se afla si mai multe bacterii. Lasa-l sa actioneze timp de 15 minute, dupa care clateste foarte bine colacul cu apa curata si sterge-l apoi cu un prosop de hartie.

Inca un aspect foarte important este curatarea exteriorului vasului de toaleta. Acesta este, din pacate, mult mai murdar decat iti imaginezi, insa curatarea sa este destul de simpla, la fel ca si gresia din jurul zonei respective. In general, gresia din baie trebuie si ea dezinfectata periodic.

Atentie! Este foarte important sa deschizi usa de la baie si ferestrele deoarece clorul si produsele de dezinfectat in general sunt foarte toxice si pot duce la probleme respiratorii.

De asemenea, suportul pentru peria vasului de toaleta ar trebui sa aiba o cantitate suficienta de produs dezinfectant pentru a se evita inmultirea bacteriilor.

Autor: Corina Petrea

Recomandari