Decor pentru camere lungi si inguste

Decor pentru camere lungi si inguste
  calendar_month        
Ce facem cu camerele lungi si inguste?
Primul siretlic ar fi sa pacalim ochiul, vopsind peretii scurti, (cei de pe latime) in culori inchise iar cei lungi (de pe lungime) in tonuri deschise. Peretii in culori inchise vor parea ca sunt mai apropiati si astfel vei obtine efectul de camera bine proportionata.

Urmatorul pas este sa dispui un tapet cu model indraznet pe peretii mici pentru ai apropia mai mult. Acest lucru mai poate fi facut si cu o pictura extra-large. Daca iti place sa pictezi si te si pricepi poti crea chiar tu o pictura supradimensionata.

Plasarea mobilei

Plasarea mobilei iti va usura aceasta sarcina. Nu aseza o canapea lunga pe peretele lung, oricant de bine s-ar pozitiona. Acest lucru nu va face dacat se lungeasca camera si mai mult. Aseaz-o in dreptul peretelui scurt sau foloseste piese de mobilier extra-dimensionate, cum ar fi un puff sau un fotoliu.Obiecte in forme rotunde

De-a lungul peretilor aseaza doua scaune. Acest lucru va mai taia din lumgimea camerei. O masuta de cocktail rotunda va face ca incaperea nu mai arate asa de dreptunghiulara. Alte obiecte (lampi, tabureti, accesorii) rotunde vor ajuta la conturarea acestei idei.

Pe masuta de cocktail aseaza o planta sau obiecte care sa atraga atentia, ideea este sa creezi un punct focal in centrul camerei, pentru a se ignora lungimea mai putin armonioasa a camerei.

Lumina

Ca lumina indirecta aseaza lampi in colturile camerei, acest lucru va face sa existe o deschidere a camerei prin colturi.75334.jpgOlginzile in acest fel de camera pot sau nu ajuta. Depinde ce reflecta acestea. Daca reflecta prea multe obiecte, oglinda va induce o stare de confuzie si nu va crea senzatia de camera deschisa.
Un covor patrat sau intr-o forma atipica pe centru va ajuta si va intregi punctul focal.

Incearca si asa

O alta solutie pentru camera lunga ar fi impartirea ei in zone cum ar fi cea de studiu, de divertisment sau de relaxare. Demarcarea zonelor o puteti face prin vopsirea peretilor si prin folosirea unor paravane sau ai unor pereti falsi.

Tot pentru separare va puteti folosi si de covoare, folosind cate unul pentru fiecare zona pe care doriti sa o creati.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right