Detaliul care face diferenta in gradina ta

Detaliul care face diferenta in gradina ta
  calendar_month        
S-au scris multe articole cu sfaturi de sezon incercand sa explice ce tipuri de unelte si tehnici pot fi folosite pentru fiecare luna. Dar foarte putina atentie i-a fost acordata uneltei care este utilizata in mod constant. De la nivelarea pietricelelor de pe aleea din fata casei primavara, la strangerea vegetatiei uscate pe timp de vara, a frunzelor cazute toamna si a crengutelor dupa taierea pomilor in timpul iernii, grebla este folosita in mod constant astfel incat rareori se prafuieste in magazie.

Pentru unii un rau necesar, pentru altii un exercitiu relaxant, greblatul este de cele mai multe ori detaliul care face diferenta in gradina. Gama de greble In-Lock de la Fiskars va ajuta sa realizati cu usurinta treaba din gradina.

Sistemul ingenios de greble interschimbabile de la Fiskars este compus dintr-o coada din aluminiu la care se pot atasa 5 capete diferite printr-un mecanism simplu si sigur de blocare. Acest sistem este usor de utilizat si depozitat iar capetele nu ruginesc si se pot curata foarte usor.

Sfaturi pentru un greblat eficient:

Toamna nu este neaparat nevoie sa adunati frunzele imediat ce acestea incep sa cada. Pur si simplu continuati sa tundeti gazonul pana cand acesta se opreste din crescut.

Nu uitati sa va miscati pe masura ce inaintati atunci cand greblati. Adunatul frunzelor intr-un singur loc si incercarea de a ajunge la frunzele aflate mai departe de gramajoara deja formata va pot cauza intinderi musculare. Este important sa va miscati corpul odata cu grebla atunci cand avansati si sa trageti gramada de frunze spre dumneavoastra.

Schimbati pozitia bratelor des astfel incat sa reduceti efortul asupra mainilor.

Nu este nevoie sa adunati frunzele de sub copaci si arbusti. Acestea se vor transforma singure in compost si vor deveni un ingrasamant natural.

51380.jpgGreblele Fiskars In-lock

Cea mai noua in gama greblelor interschimbabile este Grebla Universala (poza de sus), proiectata cu dintii usor indoiti la colturi astfel incat unealta sa fie manevrata mai usor, fara a ramane blocata in suprafata de curatat.

Grebla Universala este echipata cu doua aripioare detasabile care ii permit greblei sa aA€AtaluneceaA€At usor pe suprafata de curatat. Cu ajutorul acestor aripioare, dintii greblei nu intra in contact direct cu suprafata, astfel gazonul va ramane neatins dupa greblat.

Ambele Greble Universale sunt ideale pentru greblat solul sau gazonul.

Grebla mare pentru frunze este destinata suprafetelor mai mari. Forma rotunda a dintilor impiedica aglomerarea ramurilor si a frunzelor.

Grebla pentru frunze cu 25 dinti lungi, desi si elastici este ideala pentru greblarea gazonului.

Grebla ingusta pentru frunze are 7 dinti lungi si elastici si este perfecta pentru utilizare in zone cu acces dificil, intre plante sau sub tufisuri.
Recomandari