Distreaza-te cu colectia IKEA PS 2012!

Distreaza-te cu colectia IKEA PS 2012!
  calendar_month        
Colectia IKEA PS este o declaratie de design a companiei IKEA, lansata pentru prima data in 1995 pentru a consolida ideea ca este o companie de design.

PS, adica Post Scriptum, pune in evidenta designul de mobilier suedez avangardist, fara a pierde din vedere trasaturile unice ale companiei IKEA - accesibilitate, design de calitate pentru cei mai multi oameni.


Fotolii din spuma. Cutii mici de depozitare pentru bucatarie. Canapele tubulare. Unele produse au legaturi clare cu trecutul.

Pentru colectia IKEA PS 2012, compania IKEA a lucrat cu 19 designeri, care au avut sarcina de a da o noua viata ideilor, amintirilor, gandurilor, formelor si produselor din trecut. Designerii au cautat in peste 60 de cataloage din tot atatia ani si au vizitat arhivele de produse IKEA, pentru a se inspira din trecut si a crea 46 de produse noi.


In lumea designului, uneori e la moda sa vorbesti despre stilul vintage si sa lansezi produse noi, in genul celor vechi, spune Peter Klinkert, liderul proiectului IKEA PS.
Intotdeauna am spus ca nu vrem sa relansam lucruri vechi. Nu aceasta este ideea din spatele colectiei IKEA PS. In schimb, putem sa ne inspiram din trecut pentru a inova produse care apartin mai mult viitorului.

Colectia IKEA PS 2012 cuprinde produse utile, importante, care se pot stivui, rezistente, flexibile, amuzante si suprinzatoare, intr-o varietate de materiale si culori luminoase, puternice.

De la un spatiu de depozitare pentru pantofi care este si scaun, pana la un scaun de otel pentru interior si exterior, inspirat din lumea insectelor, sau pana la un raft pentru copii care imita o casa pentru papusi, aici gasesti cate putin din tot ce inseamna conceptul IKEA.

Familiile cu copii, cei care locuiesc in spatii mici, oamenii cu bugete limitate - aceasta colectie are cate ceva pentru fiecare, spune Mats Nilsson, design strategist la IKEA Suedia.

Fie ca este un obiect sau mai multe, produsele PS sunt create ca sa inspire oamenii si sa le satisfaca nevoile si dorintele de acasa.

Dupa ce designerii au gasit materialul care sa-i inspire, s-au jucat cu reinterpretarea si gasirea formei, functionalitatii, materialelor si durabilitatii. De pilda, fratii Hagberg, Knut si Marianne, au lucrat cu un design propriu, din anii '80. Scaunul din spuma, de interior, pentru copii de atunci a devenit un fotoliu din plastic IKEA PS 2012, care se poate stivui si se poate folosi in exterior. Knut si Marianne au creat si o masa pentru copii asortata cu fotoliul, cu spatiu de depozitare inclus.

76255.jpgDesignerul Sarah s-a inspirat din solutiile de depozitare pentru bucatarie din anii '60 si a lucrat cu tehnicienii IKEA, pentru a folosi materiale mai durabile pentru comoda IKEA PS 2012 proiectata de ea. Sertarele sunt realizate din plastic PET si bambus, spune Sarah. Bambusul creste repede si astfel salveaza padurile. PET-ul iti permite sa vezi ce este in sertate si, in plus, e usor de reciclat.


76254.jpg
Canapelele cu tuburi de metal de la inceputul anilor '70 au fost unele dintre produsele care l-au inspirat pe designerul Nike Karlsson. El s-a ambitionat sa creeze un design cu o structura mai buna, care sa nu sacrifice confortul si, totodata, sa foloseasca materiale noi. Pentru mai mult confort si durabilitate, canapeaua cu trei locuri IKEA PS 2012 foloseste arcuri impachetate individual.
51322.jpg
Arcurile impachetate individual sunt mici si se folosesc la saltele. Arcurile metalice sunt mai usor de reciclat si, in acelasi timp, in numar mare oferta mult confort.

Restul colectiei din acest an include multe alte povestiri cu inovatii. Fiecare produs isi spune, intrucatva, propria poveste despre sursa de inspiratie a designului sau, spune Peter.

Noi nu realizam colectii IKEA PS doar pentru a face o declaratie pretioasa cu privire la pasiunea noastra pentru design. Mai degraba vrem sa cream produse utile pentru casele celor mai multi oameni. Ne dorim sa cream design pentru case autentice.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Horoscopul zilnic 2009 al zodiei Rac
  • person

    "iata un horoscop zilnic pentru 2009 interesant despre toate zodiile!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right