Dormitorul eco-friendly

Dormitorul eco-friendly
  calendar_month        
Intr-un dormitor eco-friendly trebuie sa avem o buna calitate a aerului, asternuturi si saltele din materiale organice iar peretii sa fie vopsiti cu vopseluri fara componente organice volatile.

Respira mai usor

Calitatea aerului este foarte importanta intrucat ne petrecem mult timp in dormitor, mai ales pe timpul noptii. Cumpara un ventilator pentru recircularea aerului rece sau cald. Astfel vei mai economisi banuti la factura de la energie.

75455.jpgAlege vopseluri pentru pereti si mobila fara componente organice volatile.

Spala asternuturile in fiecare saptamana pentru a preveni formarea acarienilor sau a mucegaiului.

Daca esti predispus la alergii, evita asezarea pernelor chiar pe podea sau covor. Cauta perne hipoalergenice sau organice umplute cu lana, bumbac, fibre de capoc sau fasii de latex.

Investes-te intr-o saltea care nu contine spuma din poliuretan sau eteri difenil polibrominat (PBDE).

Refoloseste mobila

In loc sa cumperi un nou mobilier pentru dormitor, mai bine reconditioneaza-l si dai un aspect fresh. Un scaun vechi il poti retapita cu un material in modelul care-ti place.

Cumpara asternuturi organice

Asternuturile organice sunt facute din fibre crescute fara pesticide sintetice sau mutatii genetice. Consumatorii nu-si dau seama ca multe asternuturi sunt tratate cu formaldehida pentru a le face moi. Cauta asternuturi din bumbac sau din fibre de bambus.

Recomandari