Dr. Oz: toxinele ascunse din casa ta si metode sa scapi de ele

Dr. Oz: toxinele ascunse din casa ta si metode sa scapi de ele
  calendar_month        
Dr. Oz atrage atentia asupra substantelor toxice aflate in casa, de la o simpla tigaie la materialele de constructie folosite.

Radonul din granit, teflonul, azbestul din vinil sau sticlele cu substante de curatat pe care le folosesti in baie si bucatarie sunt cateva pericole care trebuie eliminate din casa ta.

Substantele toxice in constructia casei

Dr. Oz atrage atentia asupra substantelor toxice prezente in constructia casei. Intr-o camera, vopseaua ferestrelor care contine plumb este periculoasa pentru oricine sta in acea camera, in special in camerele cu copii. Plumbul din vopsea contamineaza intreaga incapere.

Placile de vinil care contin azbest reprezinta un pericol mortal si trebuie neaparat inlocuite cu un alt material.

Blaturile de bucatarie facute din granit constituie o alta problema, deoarece granitul emite radon. Acest gaz radioactiv este inodor, incolor, putand provoca boli grave si chiar decesul. Exista studii care arata ca radonul este una dintre principalele cauze ale apartiei cancerului pulmonar.

Dr. Oz recomanda realizarea unor teste ale fundatiei casei, unde se acumuleaza radonul, pentru a vedea nivelul real. Testul se face atat pentru blat, cat si in spatiile joase ale casei, cum este subsolul.

Exista numeroase materiale recomandate de specialisti pentru blaturile de bucatarie, care nu sunt radioactive si care rezista bine la umezeala.

Substantele toxice din obiectele folosite zilnic

Unele obiecte uzuale din casa pot fi daunatoare. Tigaile antiaderente de teflon pe care le folosesti in bucatarie pot elibera substante chimice la anumite temperaturi. Aceste substante sunt daunatoare pentru rinichi si pot avea un rol negativ in ceea ce priveste fertilitatea. Dr. Oz recomanda folosirea tigailor din aluminiu anodizat.

Solutiile de curatat in casa

Solutiile de curatat pe care le iei din comert contin chimicale care pot fi periculoase pentru sanatate atunci cand, dintr-un accident, doua solutii se amesteca. De exemplu, amoniacul din solutiile de curatat geamuri si clorul din majoritatea solutiilor de curatat in casa produc, in amestec, un gaz toxic. Pe langa acest agent chimic care iti pune sanatatea in pericol, simpla inhalare a vaporilor de clor poate provoca intoxicatii si infectii respiratorii sau digestive.

Dr. Oz recomanda ca pentru curatarea bucatariei, baii sau garajului sa se foloseasca solutii facute in casa. Acestea distrug bacteriile si lasa suprafetele curate fara sa-ti afecteze sanatatea. Iata in continuare cateva solutii naturale pe care le poti folosi la curatenie.

Foloseste suc de lamaie sa indepartezi petele de calcar si de grasime.

Amesteca bicarbonatul de calciu cu suc de lamaie si dezinfecteaza suprafetele din baie si bucatarie.

Curata chiuveta din baie cu un amestec de apa si sare de masa.

Elimina murdaria si grasimea cu o solutie din otet alb, apa si cateva picaturi de eucalipt.

Prepara propriul tau inalbitor de rufe cu suc de lamaie si apa fierbinte. Elimina mucegaiul cu otet alt distilat.

Autor: Elisa Costache

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Asa se zboara ?
  • person

    "http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right