E timpul sa te muti?

E timpul sa te muti?
  calendar_month        
A venit timpul sa te muti. Motivele pot fi unele fericite, cum ar fi cumpararea unei case sau mutatul impreuna cu iubitul intr-o casa noua. Sau pur si simplu fostul proprietar al casei inchiriate de tine a decis ca vrea sa o vanda.

Stres exista in toate situatiile iar in acele momente riscul sa te aglomerezi cu toate in ultima zi este foarte mare. Asa ca este indicat sa te organizezi eficient, daca vrei sa nu resimti aceasta experienta ca pe o corvoada.

Planifica mutarea din timp
Nu astepta pana in ultima zi pentru a incepe impachetatul lucrurilor. Te vei simti coplesita, chiar daca consideri ca nu ai foarte multe lucruri de mutat. Fa-ti o lista cu toate camerele care trebuie golite si incepe impachetarea din camera pe care o folosesti cel mai rar.

Sortarea si impachetatul
Daca te muti impreuna cu iubitul si pana atunci ai locuit cu parintii, gandeste-te ca nu te vei muta intr-o casa goala, ci intr-una in care exista deja lucrurile partenerului.

Asa ca ia cu tine doar ceea ce nu se gaseste in casa acestuia, din aparatura electrocasnica sau electronica. Nu are nici un sens sa aveti doua televizoare in dormitor, nu?

De asemenea este timpul pentru o sortare cu simt de raspundere, mai ales in sifonierul tau. Exista haine de sezon pe care nu le-ai imbracat nici macar o data in ultimele 6 luni?

Inseamna fie ca nu sunt ceea ce ai nevoie, fie ca nu mai sunt pe placul tau. In ambele situatii solutia optima este donarea. Vei scapa de un bagaj in plus si vei face pe cineva fericit.

Fa rost de cutii de carton, incapatoare. Pentru lucrurile usoare poti folosi cutii de mari dimensiuni, pentru cele grele, cum sunt cartile, de exemplu, foloseste cutii medii sau mici, caci vor fi grele si dificil de transportat. Asigura-te ca le-ai intarirt extremitatile cu banda adeziva, inainte sa le umpli.

De fiecare data cand ai umplut o cutie, sigileaz-o si pune-i o eticheta pe care vei scrie in mare ce contine cutia. Ordinea aceasta te va scuti de batai de cap cand vei despacheta ulterior.

Etichetele ajuta foarte mult si in cazul in care nu vei transporta tu cutiile la noua locuinta, ci o firma de transport. Mai ales in cazul obiectelor fragile, etichetarea corespunzatoare este obligatorie.

Transportul lucrurilor
Multe persoane aleg sa isi transporte singure lucrurile la noua adresa. Mai ales daca detii masina sau ai prieteni binevoitori care te pot ajuta in acest sens.

Insa in cazul lucrurilor voluminoase sau grele, cum este mobila, frigiderul sau masina de spalat, se poate apela la servicile unei firme specializate de transport. In acest caz intereseaza-te din timp de tarife si disponibilitate.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Mentalitate de angajat
  • person

    "e loc sub soare pentru toata lumea. mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right