Fiskars lanseaza noi produse de gradinarit

Fiskars lanseaza noi produse de gradinarit
  calendar_month        
Foarfeci cu mecanism pas cu pas, foarfeca cu mecanism de forta si unelte de gradinarit special conceputa pentru copii, acestea sunt noutatile Fiskars pentru inceputul lui 2013.

Plecand de la succesul avut cu foarfecile ambidextre castigatoare a premiului red dot, gama Fiskars SingleStep introduce acum patru noi unelte: doua foarfeci cu mecanism pas cu pas, contracutit curbat (mica si mare) pentru taierea lemnului verde, o foarfeca nicovala, contracutit curbat, pentru lemnul uscat si dur dar si o foarfeca pentru gard viu cu lame din oel durificat cu profil ondulat.

Aceste unelte esentiale pentru gradinarii incepatori dornici sa incerce toate tipurile de taiere prezinta manere rezistente, confortabile, din fibra de sticla armata cu polipropilena (PPGF). Noile produse, negre cu o nota de portocaliu, au lame din otel carbon durificat cu un strat antiaderent ce reduce frictiunea si inlesneste taierea. Lama cu profil ondulat a foarfecii pentru gard viu este de asemenea conceputa in asa fel incat sa prinda toate ramurile si nuielele de-a lungul lamei pentru o taiere mai sigura.

51439.jpgGama Fiskars SingleStep consta in patru tipuri de foarfeci: nicovala, pas cu pas, utilitara si universal, fiecare tip fiind potrivit pentru un tip specific de lemn si alte materiale:

Foarfeca universala pentru multiple utilizari de taiere cum ar fi metal, plastic, funie sau furtun.
Foarfeca utilitara pentru taierea materialelor mai usoare din gradina precum plastic, furtun, foaie de metal etc.
Foarfeca cu mecanism de forta (diametru de taiere pana la 22mm), ideala pentru taierea lemnului in vegetatie.
Foarfeca nicovala (diametru de taiere pana la 22mm) este potrivita pentru taierea lemnului uscat sau dur.

Noua foarfeca Fiskars SmartFit cu mecanism de forta se potriveste perfect ambelor maini si are deschiderea lamelor ajustabila pentru a face fata oricarui tip de taiere.

Capacitate de taiere ajustabila

Versatilitatea este accesibila prin mecanismul practic cu pivot portocaliu care permite ca deschiderea lamei sa se dubleze de la capacitatea standard de 12 mm pana la 24 mm.

76565.jpgIn conformitate cu aceasta caracteristica, geometria lamei este ideala atat pentru lucrul in locuri greu accesibile cat si pentru lucrari de retus (care dau forma plantei). Lamele sunt confectionate din otel carbon durificat cu un invelis antiaderent ce reduce frictiunea si inlesneste taierea.

Cea mai potrivita pentru mainile gradinarilor

Foarfeca pas cu pas Fiskars SmartFit este conceput sa se potriveasca ca o manusa in orice mana: dreapta sau stanga indiferent de marime. Aceasta caracteristica este completata si de utilizarea Fiskars SoftGrip pe manere pentru o priza sigura si o absobtie buna a socurilor. Materialul Fiskars FiberComp (poliamida armata cu fibra de sticla) asigura greutatea redusa si rezistenta manerelor.

Forma optima cu prinderi optionale

Pentru a imbunatati si mai mult versatilitatea foarfecii, designul manerului Fiskars SmartFit permite taierea optima indiferent de tipul de prindere in mana a foarfecii.

In 2013 Fiskars introduce o gama de unelte de gradinarit special conceputa pentru copii, solutii inovatoare care pun accentul pe siguranta si standarde inalte de calitate Fiskars.

Gama My First Fiskars este rezultatul a doi ani de obsevatie a copiilor in actiune o misiune dedicata producerii uneltelor perfecte pentru copii care sa indeplineasca toate nevoile acestora. Forma, marimea, culoarea dar si designul manerelor au fost dezvoltate pe baza a numeroase teste si a raspunsurilor primite chiar de la copii. Gama contine unelte colorate utile in fiecare anotimp si pentru utilizare indelungata.

76564.jpgSetul pentru copii My First Fiskars contine o cazma, un fierastrauAAt (pentru a forma solul pentru plantat si plivit sau pentru a modela figurine creative in zapada sau pamant), o matura si o lopatica pentru doua maini cu maner ambele cu posibilitati multiple de utilizare, in functie de imaginatia celor mici in gradina. Designul manerului rotund este conceput special pentru a oferi copiilor posibilitati multiple de prindere si este completat de materialul anti-alunecare care asigura priza sigura. Cutia in sine, pe langa faptul ca ofera un spatiu practic de depozitare si transport al uneltelor, poate fi utilizata drept galetusa. Capacul negru are dubla utilizare se poate ingenunchea pe acesta in gradina sau se poate utiliza drept sanie pe timp de iarna.

Gama My First Fiskars cuprinde de asemenea patru unelte lungi (o lopata, o cazma, o grebla si o matura) care au cozi rezistente de aluminiu, manere rotunde portocalii si capete din polipropilena. Uneltele pentru sapat sunt intarite suplimentar cu fibra de sticla iar grebla pentru frunze contine acetil termoplastic (POM), pentru o flexibilitate sporita.
Recomandari