Geamuri curate in orice situatie (II)

Geamuri curate in orice situatie (II)
  calendar_month        
Geamuri impecabile, ferestre stalucitoare, mai curate, mai multa vreme: e posibil! Solutiile miraculoase si economice pe care ti le vom prezenta vor face sa dispara toate urmele de murdarie, calcar, ploaie sau grasime in doi timpi si trei miscari!

Sare, otet cald: antitartru

Faianta, oglinzi, pahare de cristal si alte suprafete vitrate sunt zilnic victime ale calcarului. Din fericire, le putem elimina cu usurinta cu ajutorul sarii grunjoase si a otetului de mere.

Dizolva un pumn de sare grunjoasa si doua linguri d eotet intr-un licru de apa calaie. Freaca suprafata vitrata cu un burete si lasa sa actioneze o jumatate de ora. Nici chiar urmele de tartru cele mai tenace nu vor rezista!

Hartia de ziar: rezultat impecabil

Pentru a avea ferestre stralucitoare si transparente, incearca sa-ti inlocuiesti carpa cu hartia de ziar. Vaporizeaza produsul de curatare obisnuit pe suprafata vitrata, apoi sterge cu ziarul. Stralucire impecabila!

Otet, detergent de vase: anti-aburire

Modificarile de temperatura aburesc geamurile si oglinzile si contribuie la murdarirea lor. Pentru a evita condensarea aburului pe suprafetele vitrate, prepara un amestec format dintr-un litru de apa calda, un pahar cu otet si 5-6 picaturi detergent de vase. Imprastie cu un burete si sterge cu o laveta moale.

Reteta de detergent bio

Intr-o stila cu vaporizator realizeaza o solutie compusa din 80% apa demineralizata si 20% alcool tare. Adauga 5 picaturi ulei esential de lamaie sau lavanda si curata geamurile cu acest amestec.

Scapa de muste

Mustele care se asaza pe geamuri si oglinzi lasa murdarii in urma lor, care se curata foarte greu. Pentru curatarea geamurilor si indepartarea acestor insecte, incearca un amestec pe baza de otet alb si ulei esential de busuioc.

Adauga 1 pahar mare de otet alb si 5 picaturi ulei esential de busuioc intr-un litru de apa calda. Otetul dezlipeste murdariile si degreseaza geamurile, iar busuiocul este un repulsiv puternic pentru muste.

Aparatele de curatare cu aburi: eficace?

Bineinteles, poti avea suprafete vitrate impecabile fara sa folosesti nici cea mai mica urma de detergent. Usoare, simple de utilizat si economice, aceste aparate permit curatarea multor suprafete din casa.

Citeste si partea I a articolului!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Tinerii din ziua de azi nu stiu sa iubeasca
  • person

    "am invatat o lectie pe care o stiam deja " tineri din ziua de azi nu stiu sa iubeasca ""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right