Idei eco pentru calculatorul tau

Idei eco pentru calculatorul tau
  calendar_month        
Poti ajuta la imbunatatirea mediului in care traiesti prin folosirea computerului tau. Cu cateva schimbari in folosirea computerului sau laptop-ului poti economisi energie.

Acorda si tu importanta acestor aspecte!

Iata cateva sfaturi:

Prima si cea mai usoara metoda este stingerea completa a PC-ului atunci cand stii ca nu il mai vei folosi pentru cateva ore bune, cum ar fi peste noapte.

Daca vrei sa eviti o deschidere inceata a PC-ului lasa-l pe sleep, standby sau hibernation, modalitati care consuma mult mai putin decat unul pe on.

Poti economisi energie setandu-ti calculatorul si monitorul pe sleep, daca Pc-ul a fost inactiv pentru o anumita perioada. Cand vrei sa-l folosesti apasa pe orice buton sau pe mouse si monitorul se va aprinde.

Majoritatea dintre noi uitam sa folosim aceste facilitati de economisirea a energiei, insa este bine de stiut ca sunt practice si vin in ajutorul nostru.

Este recomandat sa punem monitorul pe sleep dupa 10 minute, si PC-ul dupa 15 minute de nefolosire. Componentele care consuma cea mai mare energie sunt hard-ul si lumina monitorului.

Ai screensaver? Uita de el. Acesta foloseste multa energie si face ca PC-ul sa nu poata intra in modul de sleep.Unele programe pot avea acelasi efect. De exemplu jocurile, unele bannere, reclamele de pe site-uri, unii antivirusi si unele perifcerice (aparat foto, imprimanta) care raman conectate la computer. Adu-ti aminte, data viitoare sa le deconectezi.

Mareste-ti memoria (RAM-ul) pentru a preveni stricarea hardului, care poate face sa se consume mai multa energie.

Inlocuieste tastatura sau mouse-ul wireless cu unul cu cablu, deoarce acestea consuma mai putina energie si astfel nu vei mai consuma baterii.

Inchide imprimanta. Unele imprimante au si modul sleep, dar care totusi consuma o cantitate considerabila de energie.

Protejeaza-ti mediul pentru o viata mai buna!

Recomandari