Iluminarea bucatariei

Iluminarea bucatariei
  calendar_month        
Iluminarea bucatariei nu reprezinta o chestiune prea complicata, ci mai degraba una legata de multe detalii. Problema cea mai des intalnita este ca oamenii incearca sa-si ilumineze intreaga bucatarie cu o singura sursa de lumina.

Ilumineaza spatiul de lucru prin accentuarea unor zone.Rezultatul: un spatiu cald si imbietor care completeaza celelate obiecte din bucatarie pentru a crea un spatiu de lucru practic, dar si o zona de divertisment plina de viata.

Iluminarea spatiului de lucru

Daca iti place sa gatesti atunci de mare ajutor iti vor fi o serie de ustensile si electrocasnice de ultima generatie. In plus, iluminarea iti va facilita activitaile culinare daca ea va fi facuta inteligent. O situatie dificila este atunci cand iluminarea se face gresit si sporul tau in ale gatitului scade, prin aparitia a tot felul de umbre nedorite.
Iata de ce ai nevoie:

Aveti nevoie de o sursa lumina care sa cada pe blatul de bucatarie , deasupra chiuvetei si a aragazului. Spatiul va avea si el nevoie o lumina puternica.

Totusi pentru a pastra acea lumina calda a bucatariei, aplicati si un intensificator de lumina. Neoanele si spoturile cu halogen vor fi foarte populare in aceasta incapere.
Iluminarea ambientala

De multe ori acest tip de iluminare este ignorat in bucatarie. Lumina indirecta este ingredientul uman care face la liniile obiectelor din jur para moi.
Poti apela la lumina de-a lungul podelei, care sa faca legatura cu spatiul imediat apropiat. Invitatii vor adora bucataria.

Accentuarea zonelor prin lumina

Acest tip de lumina este cel mai putin cunoscut, dar incepe sa devina din ce in ce mai folosit. Poti dispune un serviciu de ceai intr-o vitrina luminata cu spoturi.

Lumina de urmarire, adica dispunerea mai multor spoturi pe o bara, lumina care bate in sus de-a lungul podelei, lumina directionata data de spoturi, toate sunt ceea ce numim lumina de accentuare.

Iluminarea decorativa

Sursele de lumina decorativa trebuie dispuse in functie de dimensiunile bucatariei. Cu cat bucataria e mai mare cu atat ar trebui sa dai o importanta mai mare candelabrelor si corpurilor suspendante.

Dupa ce ai verificat proportiile spatiului, mai trebuie sa fii atent si la opacitatea materialului din care e facuta sursa de lumina, pentru ca becul sa nu se vada.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

viitor sau moment
  • person

    "Cultura"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Pantofi dama Violet Bej
Shop Ele.rochevron_right