Intretinerea fierului forjat

Intretinerea fierului forjat
  calendar_month        
Daca nu este intretinut corect, fierul forjat devine inchis la culoare si prinde rugina.

Pentru a evita aceste neplaceri, iata cateva sfaturi!

Astfel, mobilierul va ramane la fel de frumos ca in ziua cumpararii!

Primul lucru care ii va permite fierului forjat sa aiba viata lunga este pastrarea lui la adapost de ploaie si de temperaturile scazute din timpul iernii.

Pentru curatarea fierului forjat

Prima metoda consta in curatarea sa cu o crema speciala, compusa din particule fine de marmura, care permite indepartarea murdariilor fara risc de zgariere a fierului.

Daca fierul forjat este foarte murdar, exista o a doua metoda de curatat, cu o solutie compusa din apa, sapun si amoniac (nu mai mult de o lingura la 1 L apa).

Pentru indepartarea ruginiiPrima metoda, si cea mai cunoscuta, presupune folosirea unei perii metalice. Rezultatul este bun, deoarece peria poate ajunge si in colturile cele mai dificile.

Poti folosi si smirghel, foarte util in cazul barelor.

Daca fierul forjat este foarte ruginit, poti sa-l lasi cateva zile in petrol, si apoi sa-l perii cu o perie metalica. Petrolul se infiltreaza in rugina, permitand astfel eliminarea ei eficace.

Odata murdariile si rugina disparute, lustruieste fierul forjat cu pasta de polishat, utilizand un disc de pasla sau de bumbac. Nu incerca sa-i dai fierului un aspect stralucitor, nu e deloc starea sa naturala.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Cine sunt EU pt EL
  • person

    "scriu din pasiune nu sufar.ma gasiti si pe http://just-like-that-2010.blogspot.com"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right