Iti cumperi o usa metalica?

Iti cumperi o usa metalica?
  calendar_month        
Specialistii sunt de parere ca multe persoane nu stiu ce anume vor atunci cand isi cumpara usa de la intrare.

Cu totii sunt de accord ca vor o usa rezistenta, sigura si aspectuoasa insa cand vine vorba de ce anume vor ca elemente de siguranta si design, ideile se termina.

De cele mai multe ori aspectul exterior primeaza in fata sigurantei oferite de o usa, iar greseala unei asemenea alegeri o descopera din pacate prea tarziu, dupa ce nenorocirea a avut loc.

In ultimul timp insa oamenii au inceput sa se intereseze tot mai mult de usile metalice, aflate pe piata intr-o multitudine de modele si oferind o siguranta antiefractie crescuta.

Care este structura unei usi metalice si cat de avantajos este sa iti procuri una pentru locuinta ta?

Cand vorbim de o usa, indiferent ca este una de exterior sau una de interior, ne asteptam, sub imperiul obisnuintei, sa fie una cu structura de lemn. Usile metalice ofera aspectul exterior de lemn, insa in interior lucrurile se schimba:

O usa metalica este alcatuita din 2 foi de tabla prinse pe structura de lemn sau otel. Partea de la interior este confectionata din placi pline de PAL, perforat sau triplustratificat. Acestea sunt sustinute suplimentar de bare de otel.

La partea de interior, usile metalice prezinta un strat izolator, atat termic cat si fonic, din vata minerala sau spuma poliuretanica de inalta densitate.

Usiile metalice exista de diferite grosimi, insa o usa de calitate trebuie sa aiba tabla de la exterior de cel putin 1,5 mm grosime. Sub aceasta grosime tabla poate fi taiata cu un aparat autogen. Deci siguranta zero.

Cel mai important element al unei usi metalice ramane insa cilindrul, care actioneaza tot sistemul de inchidere. Cilindrii care ofera maxima siguranta sunt cei realizati din materiale superioare cu stifturi de otel, si nu din alama, care sunt usor de distrus.

Tocul usii este si el un element important in structura unei usi metalice. El trebuie sa fie realizat dintr-un material rezistent la deformare, rectangular. Un bun exemplu este otelul. Iar golul dintre toc si zidarie, contrar practicilor curente, se umple cu ciment si nu cu spuma poliuretanica.

Producatorii de marca recomanda incuietorile performante cu sheie tip seif, carora li se poate schimba codul, la fel ca si sistemul de doi cilindri pe butuc.
Recomandari