Mutarea in casa noua

Mutarea in casa noua
  calendar_month        
Gandul ca trebuie sa ne mutam, ne lasa, de obicei, un gust amar dar si o senzatie de stres general. Cu toate ca nu ar trebui. Daca te organizezi din timp, procesul va merge ca pe roate.

Cum transporti toate lucrurile?

Mai intai trebui sa te gandesti daca vei putea tu tranporta toate lucrurile sau trebuie sa angajezi o firma specializata. Mai e si varianta sa apelezi la prieteni sau cunostinte proprietari de masini incapatoare. Daca apelezi la o firma, rezerva din timp masina.

Ce sa impachetezi

Inainte de a te apuca sa impachetezi gandeste-te de ce ai cu adevarata nevoie in noua casa. Multe obiecte isi pierd din valoare cu timpul, si totusi te incapatanezi sa le tii. Mutatul este si timpul potrivit pentru a sacapa de lucruri inutile, ori aruncandu-le ori donandu-le. Ai si avantaju ca vei cara mai putin si vei avea un spatiu mai aerisit, pentru o perioada.

Incepe devreme
75444.jpg


Nu vrei sa astepti pana'n ultima clipa pentru a incepe impachetatul. Incepe din timp si impacheteaza lucrurile de care chiar nu ai nevoie, ca hainenele din sezonul care a trecut, oalele sau cartile. Sau incepe din camera pe care o folosesti cel mai rar. Dupa ce ai umplut cutiile, aseaza-le pe toate intr-un colt al unei camere si nu le lasa imprastiate prin toata casa.

Pune etichete pe cutii

Pune toate cutiile dintr-o camera intr-o parte, cele din bucatarie in alta parte. Pune etichete pe cutii, mai ales pe cele care contin obiecte fragile, mai ales daca alegi sa ti le transporte altcineva.

Invata noua adresa

Suna cam pueril, dar multe persoane intampina dificultati in a-si invata noua adresa. Vei avea nevoie de ea pentru a o da mai departe, celor de la posta, celor ce fac diverse livrari si prietenilor. Uita-te ce ai prin jurul casei pentru a putea da indicatii cat mai explicite.
Pune intr-o cutie cele mai folosite obiecte

Pune intr-o cutie lucruri ca: hartie igienica, becuri, prosoape, pungi...si orice alteceva crezi ca vei avea nevoie imediata.

Fii sigur ca ai toate utilitatile functionale

Gazul, apa, lumina, telefonul, apa. Nu vrei sa despachetezi pe intuneric sau pe caldura, daca aerul conditionat nu functioneaza.

Mai usor decat te gandeai

Mutatul nu trebuie sa-ti dea dureri de cap, dar trebuie sa te pregatesti din timp pentru ziua cea mare. Nu amana, tine totul organizat si te vei simti chiar bine.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Insuportabila astenie
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right