Nu uita urmatoarele aspecte cand alegi o noua casa

Nu uita urmatoarele aspecte cand alegi o noua casa
  calendar_month        
La televizor si in ziare pare ridicol de simplu sa-ti alegi o casa. Daca ai stat vreodata in chirie, stii cat de greu gasesti ceva care sa te multumeasca pe deplin, din toate punctele de vedere. Daca mai vrei sa si cumperi o casa , este chiar mai dificil. Toti vrem sa fim fericiti si sa ne simtim bine in casa noastra, asadar citeste cateva aspecte importante pe care sa nu le omiti, inainte de a lua o decizie.

1.Locatia

Ce preferi mai mult - zgomotul metropolei sau linistea unui orasel mic? Iti place ideea de a locui la tara, sau departe de orasele mari? Vrei sa fii aproape de magazine, baruri si cinematografe? Gandeste-te la ceea ce te multumeste cel mai mult.

2.Bugetul

Poate ca ti-ai gasit casa perfecta, insa visul se poate transforma in cosmar daca nu ti-o permiti. Vrei sa o cumperi sau sa o inchiriezi? Poti face un credit destul de mare? Iti poti permite reparatiile sau plata facturilor? Daca ramai fara slujba?

3.Interesele

Esti pregatita sa te muti in casa respectiva pentru mult timp? Sau poate preferi sa ai un apartament mai aproape si mai micut. Vrei ca noua locuinta sa fie amplasata langa o scoala buna, sau ai dori sa ramai aproape de familie (sau in unele cazuri, cat mai departe)?

4.Conditia casei

Daca noua locuinta are nevoie de o renovare completa, se cunoaste la pret? Iti permiti sa o si renovezi si esti pregatita sa locuiesti intr-o casa in care se vor face lucrari cateva luni de zile?

5.Potential

Nimeni nu vrea sa se mute intr-o noua locuinta in fiecare an, asa ca priveste in viitor si vezi daca noua casa ar avea potential de schimbare, in caz de nevoie. De exemplu, sunt destule dormitoare pentru a sustine o familie, sau se poate mari?

6.Vecinii

Daca vezi o casa frumoasa, dar ai impresia ca vecinii sunt veniti direct din iad, cauta mai departe. Intotdeauna va exista o alta casa. Achizitionarea unei locuinte s-ar putea sa fie cea mai mare investitie din viata ta, iar daca nu vrei doar sa o inchiriezi pentru putin timp, vei sta blocata cu vecinii mult amar de timp.

7.Fii sigura

Cum spuneam si mai sus, aceasta este cea mai mare investitie din viata ta. Asadar trebuie sa fii sigura ca este ceea ce vrei si casa se potriveste cerintelor tale. La ce crezi ca poti renunta - o micuta gradina pentru un dormitor in plus? Sau ai opta pentru un cartier mai prost, doar pentru o casa putin mai mare?

Recomandari