O casa sigura pentru bebelusul tau

O casa sigura pentru bebelusul tau
  calendar_month        
Cand bebelusul tau incepe sa se deplaseze singur prin casa, trebuie sa ai in vedere cateva masuri de protectie. Curiozitatea celor mici ii duce in cele mai diverse zone ale casei, acestia incercand sa atinga sau sa guste aproape orice intalnesc in cale.

Daca in camera copilului este destul de usor sa te asiguri ca cel mic nu este in primejdie, trebuie sa ai in vedere si restul casei.

Iata cateva aspecte la care este bine sa te gandesti:

1 Prizele cu protectie pentru copii

Cumpara prize cu protectie pentru copii, chiar si pentru cele mai indepartate locuri din casa. Nu trebuie sa subestimezi curiozitatea unui copil mic, capabil sa ajunga in locuri in care nici nu ti-ai imagina ca s-ar duce. Este suficient sa ramana neobservat cateva secunde pentru a explora o priza gasita pe undeva.

2 Protejeaza-l pe cel mic de firele electrice

Foloseste carcase si protectii pentru cablurile electrice. Acestea vor fi mai sigure pentru toata lumea si se vor mentine intr-o stare buna mai mult timp.

3 Obiectele ascutite si produsele toxice

Gaseste un loc sigur pentru obiectele ascutite precum foarfecele si cutitele din casa. Nu lasa sticlele cu detergenti sau alte solutii de curatat pe gresie, la indemana celor mici. Fa sertare sau rafturi speciale, pe care sa pui astfel de obiecte, unde copiii nu pot ajunge.

4 Dezinfecteaza podeaua

Copiii care merg de-a busilea isi petrec mare parte a timpului chiar pe jos, deplasandu-se pe podea, gresie, covor etc. Dezinfecteaza o data pe zi podeaua, pentru a le oferi protectie. Asigura-te ca este perfect uscata, pentru a preveni alunecarea.

Verifica periodic podeaua. Daca in casa sunt zone care necesita reparatii, precum sparturi, crapaturi, ocupa-te de acest aspect. In cazul in care folosesti covoare sau carpeta in camera copilului sau in locurile in care isi petrece timpul, este bine ca acestea sa aiba folie antiderapanta.

Autor: Maria Ionescu

Recomandari

Newsletter Ele.ro

O zi din viata
  • person

    "hai sa vorbim, sa ne cunoastem, sa ne imprietenim!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right