O masa in trend

O masa in trend
  calendar_month        
Se mai poarta blaturile din granit?

De aproape 20 de ani, granitul a fost ales cu predilectie pentru blaturile meselor care tin pasul cu vremurile.

Trendul actual, spun designerii, merge spre folosirea unor materiale mai calde si mai moi, folosite acum sute de ani, cum ar fi lemnul, cuprul sau alama. Iar pentru un look modern se apeleaza la sticla, materiale reciclate sau compozite.

Cel mai popular lemn este cel de nuc, tek sau wenge, combinat cateodata cu cupru. Aceste blaturi au nevoie de o ingrijire mai meticuloasa decat cele din granit. Pentru a arata ca nou, lemnul are nevoie de uleiuri speciale iar alama de lustruire si polizare, cu toate ca exista multe persoane carora le place look-ul zgariat si oxidat.

Aspectul retro mai poate fi obtinut si prin folosirea unui blat de steatit (varietate de talc, de culoare alba, galbuie sau cenusie, cu diferite intrebuintari in industrie, la fabricarea unor obiecte decorative). Vei obtine un look invechit si o patina atractiva. 75386.jpgPentru blaturi de bucatarie mai nou se foloseste un material numit Fireslate, un mix de ciment combinat cu hartie reciclata. Acest material se poate gasi in nuante de gri, negru, rosu deschis si fistic.

Daca vrei o suprafata neteda poti apela la blaturile din sticla texturata dintr-o singura bucata. Exista blaturi de sticla foarte luminoase cu un look glacial care pot fi mult mai sanitare decat granitul si chair mai durabile.Unice si cu un aspect senzational sunt si blaturile din cobalt albastru, aceasta fiind primul lucru pe care musafirii tai il vor observa cand vor intra in bucatarie.

Blaturile din cuart iau si ele locul celor din granit mai ales datorita aspectului mai uniform, diversitatii mai mari de culori, usurintei de curatare si o ingrijire mult redusa fata de blaturile din granit. Cuartul nu este poros, asa ca nu retine petele.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

TITLU
  • person

    "daca nu spui ce ai de spus, risti sa raspunzi la "cine esti tu?" cu "nimeni!""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right