Pericole ascunse in bucatarie

Pericole ascunse in bucatarie
  calendar_month        
Uneori, cu toate hazardele si efectele nocive asupra mediului care se stipuleaza pe toate canalele media, simtim ca deja stim prea multe. Ca, daca mai auzim de inca un mod in care traiul nostru zilnic dauneaza planetei sau sanatatii noastre, o sa ne cumparam un balon steril si o sa traim in el.

Dar, inainte de a inchide aceasta pagina din teama de necunoscut, trebuie sa stii ca poti trai usor fara aceste sase lucruri, pentru sanatatea ta si a familiei tale.

Vasele de teflon

Este cunoscut faptul ca fumurile degajate de vasele de teflon supra-incalzite pot omori pasarile aflate in cusca. Tigaile incinse excesiv emit un amestec toxic de chimicale care pot provica cancer, defecte la nastere, suprimarea sistemului imunitar si un risc crescut de atac cerebral sau atac de cord.

Cani, tigai si oale de aluminiu

Abia ai scapat de tigaia de teflon ca sa afli ca trebuie sa o arunci si pe cea de aluminiu. Asta pentru ca aluminiul a fost pus in legatura cu boala Alzheimer. Aceste vase sunt usoare, adesea ieftine, dar foarte reactive. Depozitarea alimentelor sarate sau acide intr-o tigaie de aluminiu va eroda suprafata vasului, contaminand alimentele cu aluminiu. Ca alternativa, foloseste vase din otel inoxidabil, ceramica, argila, sticla sau portelan.


51004.jpg

Ustensile de plastic

Scapa de orice obiecte de plastic din bucataria ta. Plasticul se topeste cand se incinge si… gatitul de obicei presupune temperaturi ridicate. O tigaie incinsa nu este o locatie potrivita pentru o lingura sau o spatula de plastic, care va contamina mancarurile tale.Containerele de plastic

Plasticele se deterioreaza o data cu trecerea timpului. Bisphenol A este principalul ingredient in placticele policarbonate, care sunt folosite de obice la confectionarea biberoanelor, si a sticlelor de plastic refolosibile. Acesta substanta insa afecteaza echilibrul hormonal natural si provoaca afectiuni genetice si pierderea sarcinii la sobolani de laborator.

Carnea cruda

Gurmanzii care mananca carne cruda sau foarte putin gatita - peste, fructe de mare sau pui - pot sfarsi cu viermi stomacali precum tenie, toxoplasmoza sau trichinoza. Evita contaminarea folosind diferite tocatoare pentru carne si celelalte produse, sau taie legumele inainte de a taia carnea si spala toate ustensilele folosite dupa.

75718.jpg

Conservele metalice

Alimentele acide precum tomatele, fructele, limonada, bauturile carbogazose, ceaiul si vinul pot reactiona cu metalul in containere si pot deveni otravitoare. Pentru a evita acest lucru, foloseste containerele de sticla.

Recomandari