Radiatii: protejeaza-te de electricitatea murdara!

Radiatii: protejeaza-te de electricitatea murdara!
  calendar_month        
Expunerea la radiatiile electromagnetice emise de telefoanele mobile si alte aparate dauneaza sanatatii. Invata sa te protejezi de electricitatea murdara!

De ce sunt periculoase radiatiile electromagnetice?

In peste 2000 studii s-a demonstrat ca expunerea cronica la un nivel de radiatii mai mic decat cel emis de telefoanele mobile poate duce la aparitia a numeroase cancere, slabeste imunitatea si contribuie la aparitia bolii Alzheimer, a bolilor de inima si a multor alte afectiuni. Radiatiile electromagnetice deschid bariera dintre sange si creier, daunand neuronilor.

Mai mult, un anumit tip de radiatie electromagnetica, cunoscuta sub numele de electricitate "murdara" sau de supracurent, poate avea un efect devastator. Electricitatea murdara este generata de aparatele electronice moderne, de la cuptoarele cu microunde, frigidere si plasme TV pana la becurile fluorescente si variatoarele de lumina.

Iata cum iti poti proteja sanatatea!

Evita wireless-ul pe cat posibil

Radiatiile electromagnetice se acumuleaza in zona wireless, asadar opteaza cand este posibil pentru internet prin fibra. Daca folosesti WiFi, conecteaza-l doar cand ai nevoie si deconecteaza-l cand dormi. Tine router-ul cat se poate de departe de birou si de camera copiilor.

Alege becuri mai sigure

Evita becurile fluorescente , care emit electricitate murdara. Acestea economisesc energie oprindu-se si pornind de 100 000 de ori pe secunda. Foloseste in shcimb LED-uri sau becuri cu incandescenta. Nu instala variatoare de lumina.

Stai departe de panoul electric

Multe panouri electrice emit radiatii electromagnetice pe o raza de 1 metru. Asadar, pune-ti patul sau scaunul departe de acesta.

Foloseste un telefon fix cu fir

Telefoanele vechi, cu fir, sunt mai sanatoase decat cele mobile. Telefoanele fixe fara fir emit la fel de multe radiatii ca celularele, desi doar cand sunt folosite.

Evita sa folosesti bluetooth-ul

Prin folosirea bluetooth-ului se creeaza radiatii periculoase. Da un SMS in loc sa transmiti un mesaj scurt prin telefon. E mai sigur sa tastezi decat sa pui telefonul la ureche. Nu le permite copiilor sa foloseasca telefonul decat in cazuri de urgenta.

Nu folosi telefonul cand semnalul este slab

Cand semnalul este slab sau aproape lipseste (adesea in lift, autobuz, masina sau in alte spatii inchise), asteapta un semnal mai puternic. Cand fortezi telefonul sa-ti faca o legatura cu semnal slab, el isi mareste puterea la maximum, creand mai multe radiatii.

Nu pune telefonul in buzunar

Radiatiile telefonului se atenueaza la 1 metru, asadar tine-l in poseta, nu imediat langa corp. In plus, nu vorbi mereu la aceeasi ureche, ci alterneaza pentru a nu expune mereu aceeasi ureche la radiatii.

Nu-ti tine laptopul in poala

Laptopurile emit radiatii electromagnetice, mai ales cand se incarca. Asadar, tine-l pe birou si foloseste-l pe baterie, nu in priza.

Scoate aparatele din priza cand nu le folosesti

Daca pe blatul din bucatarie se afla un espressor, un sandwich-maker, un cuptor cu microunde sau mai stiu eu ce alte aparate, scoate-le din priza cand nu le folosesti. Acelasi lucru este valabil si pentru ceasurile cu alarma, lampi, incarcatoare si alte device-uri de prin casa. Orice obiect bagat in priza produce electricitate murdara.

Prefera LCD-ul in locul plasmeiCand e timpul sa-ti upgradezi televizorul, alege LCD-ul (display-ul cu cristale lichide) in locul plasmei sau vechiului CRT (tub cu raza catodica).

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Atat de fericiti impreuna
  • person

    "sarea si piperul designerilor"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right