Sfaturi pentru spalarea podelelor

Sfaturi pentru spalarea podelelor
  calendar_month        
Multe din gospodinele din ziua de azi au renuntat la vechile covoare groase in favoare parchetului si gresiei. Desi curatenia casei este mai usor de pastrat, nu inseamna ca nu necesita ceva munca. Iata cateva trucuri care te pot ajuta pentru o curatenie mai eficienta a podeleleor casei tale.

De ce ai nevoie

In primul rand de un mop bun - acesta iti poate usura considerabil munca. Alege un mop in functie de tipul de podea - daca podeaua ta prezinta multe suprafete inegale cel mai bun ar fi un mop clasic de bumbac. Daca ai o podea neteda, un mop de burete va fi foarte bun.

De unde incepi

Pentru a nu deveni lipicioase, matura sau aspira bine podelele inainte de a folosi mopul. Mai ales daca ai animale blanoase, parul acestora va fi indepartat cu greu de mop, ba chiar unul de bumbac nu va reusi decat sa il plimbe de colo-colo.

Foloseste o galeata cu apa in care vei turna solutie speciala in functie de tipul de podea. Exista soluti speciale pentru parchet sau pentru gresie. Daca ai un animal mic care iti mai face "bucurii" din cand in cand, poti adauga foarte putin clor in apa pentru a indeparta mirosul si a dezinfecta.

Dupa ce inmoi mopul in apa stoarce-l bine - prea multa apa pe parchet il va face sa se umfle si se va usca mai greu.

Spalarea podelei

Porneste dintr-un capat al camerei si indreapta-te spre usa de iesire, in asa fel incat sa calci mereu pe partea care n-a fost stearsa inca; in caz contrar vei lasa urme pe podea. Sterge podeaua in linii drepte daca folosesti un mop cu burete, sau in cercuri daca folosesti unul cu fire de bumbac. Cand dai de pete lipicioase, freaca bine cu mopul pentru a le indeparta, sau foloseste un burete abraziv pentru petelele mai dificile.

Inmoaie des mopul in apa cu solutie. Dupa ce ai terminat, umple o alta galeata cu apa curata pentru clatire. Schimba apa frecvent pe masura ce se murdareste, sau toata munca va fi in zadar.

Dupa ce ai clatit podeaua, las-o sa se usuce inainte de a calca pe ea, pentru a nu lasa urme.

Recomandari