Spune NU servetelelor umede!
history_edu ele.ro calendar_month 24 Aug 2009, 13:06
Servetelul umed este la moda. El este super practic pentru curatarea ochelarilor, a obiectelor sanitare sau a solului.
Insa, folosindu-l, pierdem din gesturile si trucurile de curatenie invatate de la mamele noastre, crestem costurile de intretinere ale casei si poluam mediul inconjurator.
Invazia servetelelor
Mi-au trebuit cativa ani pana sa "ma prind" ca am intrat in era servetelelor umede. Insa, in timp, am observat ca apar din ce in ce mai multe produse de acest gen, cu utilizari din ce in ce mai diversificate.
Mai intai au fost servetelele de ochelari, apoi au fost cele pentru demachiat, apoi cele pentru sters copiii la fundulet. Dupa acestea, au aparut servetele pentru aproape orice: sters pe maini, curatat obiectele sanitare, curatat obiectele din piele, curatat bordul masinii etc.
Servetelele sunt scumpe
Un studiu belgian a demonstrat ca optarea regulata a consumatorilor pentru servetelele umede de igiena personala duce atat la cresterea cantitatii de deseuri menajere cu multe kilograme si la cresterea costurilor de intretinere a casei. Astfel, curatarea podelelor cu servetele umede in loc de detergent si mop poate costa de pana la 15 ori mai scump.
Servetelele umede polueaza
Servetelele (ca si ambalajele lor) sunt in general constituite din plastic si hartie, care nu sunt in general nici reciclabile, nici biodegradabile. Este un produs de unica folosinta si poluant.
Servetelele contribuie la poluarea aerului, caci emit mai multe substante chimice in momentul utilizarii lor decat detergentii lichizi. Ele astupa gratarele si pompele din statiile de epurare, si maresc volumul de deseuri nereciclabile.
Intreaga Europa a fost cucerita de servetelul magic: 55% dintre femei l-au ales deja pentru a le ajuta in treburile gospodaresti. Produsul secolului 21 va fi cu siguranta servetelul umed!
Care e parerea ta? Are sanse servetelul sa inlocuiasca produsele lichide de curatare domestica? Tu il folosesti?
Alte articole despre