Tips pentru cumpararea gratarului

history_edu ele.ro calendar_month 17 Iul 2008, 10:18
Ca si aragazul de bucatarie, aparatele de gatit pentru exterior, ca gratarele de curte, trebuie cumparate cu grija.
Primul lucru la care trebuie sa te gandesti cand cumperi un gratar este daca vrei sa fie pe gaz sau pe carbuni. Amandoua dau mancarurilor un gust bun.
Gratarul pe carbuni
Gratarele pe carbuni sunt usor de transportat. Vei avea nevoie cam de 25-35 de minute pentru a incinge gratarul. Flacara poate fi foarta fierbinte, dar inconsistenta. Costul este mult mai scazut decat al gratarelor pe gaz, dar va trebui sa cumperi constant carbuni.
Gratarul pe gaz
Gratarele pe gaz se aprind cu usurinta si se incing in 15 minute. Acestea ofera caldura consisitenta si au nevoie de putina curatare si ingrijire. Vei avea nevoie de butelie.
Ce trebuie sa aiba un gratar?
Capac. Inchiderea gratarului ajuta aerul sa circule si bucatele sa se patrunda mai bine.
Suprafata mare. E bine sa cumperi un gratar mai mare decat unul mai mic. Unul mic te va face sa astepti mult pana termini toata carnea si legumele de gatit. Cu cat suprafata de lucru e mai mare cu atat vei economisii mai mult timp.
Fara prea multe accesorii. Arzatoarele laterale, rotisorul si gratarele in plus te vor costa extra.

Cauta un gratar cu cel putin doua arzatoare si doua aprinzatoare.
Masutele laterale, preferabil din otel inoxidabil, iti vor face munca mai usoara.
Este bine ca gratarul sa fie pe roti, pentru o mai usoara mobilitate.
Termometru de interior este obligatoriu. Cele analoage iti vor spune ce temperatura este in interiorul gratarului in mai putin de un minut si tind sa fie mai precise decat cele digitale. Ideal ar fi sa fie niste termometre cu ecran marisor, pentru a putea vedea bine datele. De obicei, termometrele au si cateva indicatii, pentru a stii cand este gata carnea.
Preturi
Un gratar pe carbuni costa intre 200 si 400 lei iar unul pe gaz incepe de pe la 450 lei si poate ajunge si la 2.000 lei.
Alte articole despre